in , ,

«Δεν θέλουμε να γίνουμε τα πειραματόζωα κανενός ενώ ήδη έχουν αποτύχει οι σχεδιασμοί του Υπουργείου.» video

«Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η κοινωνία να αντιληφθεί ότι η υποβάθμιση της Παιδείας δεν είναι των μαθητών, αλλά όλων μας και να μας στηρίξει σε αυτόν τον άνανδρο πόλεμο που έχει κηρυχθεί από την κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. πριν καταντήσει η Ελλάδα μία χώρα αμόρφωτων και υποτελών στους εκάστοτε κυβερνώντες ανθρώπους.» τόνισαν μεταξύ άλλων οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.
«Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα προβλέπει πολλές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων και προσπαθεί να μας μετατρέψει σε ημιμαθείς ανθρώπους που μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν. Αρχικά η υπερδιογκωμένη ύλη μας αναγκάζει να αποστηθίζουμε όρους και έννοιες εξειδικευμένες που ξεφεύγουν από τα όρια της σφαιρικής γνώσης.
 
Το μόνο που δεν πετυχαίνει είναι να «προσδώσει παιδαγωγικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα» στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όπως θέλει να πιστεύει ο υπουργός παιδείας. Το υπουργείο δεν έχει φροντίσει για το διορισμό των καθηγητών και την παροχή ολοκληρωμένων βιβλίων. Παράλληλα όμως απαιτεί από εμάς , χωρίς να έχουμε λάβει τα βιβλία την ομαλή εξέλιξη των μαθημάτων» είπαν ακόμα.
 
Στην συγκέντρωση οι μαθητικές κοινότητες είχαν δώσει πανλασιθιώτικο χαρακτήρα, χωρίς όμως η συμμετοχή να έχει την εικόνα που θα ήθελαν καθώς ο λίγος χρόνος που είχαν στην διάθεση τους δεν ήταν ικανός ώστε να υπήρχε καλύτερος συντονισμός και αντιπροσώπευση και από άλλες περιοχές. Παρόλα αυτά οι ίδιοι οι μαθητές των σχολείων που βρέθηκαν στην πλατεία της πόλης, τόσο με τα κείμενα τους όσο και με την πολιτισμένη συμπεριφορά και στάση τους  έδειξαν ότι με ωριμότητα αντιμετωπίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ φανερή είναι τόσο η αγωνία τους όσο και η ανησυχία τους για τον τρόπο με το οποίο η κεντρική πολιτεία συμπεριφέρεται στο εκπαιδευτικό σύστημα και στους ίδιους τους μαθητές.


«Δεν θέλουμε να γίνουμε τα πειραματόζωα  κανενός ενώ ήδη έχουν αποτύχει οι σχεδιασμοί του Υπουργείου.» είπαν ακόμα ζητώντας εκ νέου να γίνει διάλογος ουσιαστικός για τα θέματα εκείνα που αφορούν το μέλλον τους.
 
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν κυρίως μαθητές της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης χωρίς ξανά να ικανοποιεί τους διοργανωτές η αριθμητική συμμετοχή τόσο των συμμαθητών τους όσο και των καθηγητών τους.  Διαβάστηκαν χαιρετισμοί από σχολεία του Αγίου Νικολάου, της Νεάπολης και του Οροπεδίου Λασιθίου, έγινε παρέμβαση από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ του νομού Βασίλης Καλιμάντζαλης, ο οποίος είπε στους μαθητές ότι και οι καθηγητές πλήττονται ποικιλοτρόπως με τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ τους είπε ότι η πολιτεία φοβάται τις αντιδράσεις και για αυτό χρησιμοποιεί πολλές φορές αντιδημοκρατικούς τρόπους για να αντιμετωπίσει τις συγκεντρώσεις.
 
Από την μεριά των γονέων χαιρετισμό συμπαράστασης έκανε ο Στέλιος Κτενιαδάκης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους με συνθήματα κατά του νέου Λυκείου και  των βιαστικών αλλαγών που προωθούνται.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ