in , , ,

Δεν αλλάζει τίποτα στα μέτρα για την πλατεία, υπομονή συνιστά ο Δήμαρχος, [video]

Με δεδομένη την ανησυχία που έχει προκληθεί στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου με την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων που έχουν κυρίως με την στάθμευση στην πλατεία οι επαγγελματίες των καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή αναζητούν λύσεις. Πρόσφατα είχαν και συνάντηση με τον ίδιο τον Δήμαρχο στον οποίο και παρουσίασαν από την δική τους μεριά το θέμα επισημαίνοντας του πως από την μια είναι σωστό η πλατεία να απαλλαγεί από τα οχήματα όχι όμως να μην επιτρέπεται καθόλου η στάση τους. Από την μεριά της η αστυνομία δια στόματος αστυνομικού διευθυντή Μανόλη Πετάση επισημαίνει πως κάνει την δουλειά της σεβόμενη τις αποφάσεις που έχουν από κοινού ληφθεί με τον Δήμο και τονίζει πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια να απαλλαγεί το κέντρο από την άναρχη παρουσία οχημάτων που δημιουργούν μόνο προβλήματα και κυκλοφορικά εμφράγματα. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στο νόμο και στην τάξη.» είπε ο κ. Πετάσης ζητώντας από όλους να σεβαστούν τις αποφάσεις και να συνετιστούν με αυτές.
 
«Ούτε κακοί θέλουμε να γίνουμε, ούτε να μαλώνουμε ούτε και να θεωρείται ρόλος μας σαν ρόλος που βοηθά στις κακώς χαρακτηρισμένες σαν εισπρακτικές κινήσεις και τακτικές από την μεριά του οποιουδήποτε.» συμπλήρωσε ενώ σε ότι αφορά τις καταγγελίες πολιτών για υπερβάλλον ζήλο τω οργάνων της τάξης τόνισε πως οι κινήσεις της αστυνομίας είναι συγκεκριμένες και σε ίση απόσταση από όλους. Οι επαγγελματίες από την μεριά τους τονίζουν πως το μέτρο δεν λειτουργεί από την στιγμή που στην πλατεία γίνεται ξανά χαμός μόλις τα όργανα της τάξης αποχωρούν κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν έχουν χωνέψει το μέτρο σαν κάτι φυσιολογικό.
30 5 16 plateia 2
«Επί της ουσίας οι κάτοικοι της πόλης και όχι μόνο περνούν από την πλατεία καθώς βρίσκονται εκεί και τράπεζες και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας που θα επισκεφθούν κάθε χρόνο τουλάχιστον από δύο ή τρεις φορές εν μέσω capital controls  για να εξυπηρετηθούν. Τα παρκινγκ κοντά στην περιοχή έχουν χρέωση, ο ελαιώνας γεμίζει πολύ νωρίς και οι αποφάσεις αυτές με τον τρόπο που υποστηρίζονται δεν βοηθούν κανένα.  Δεν είναι οικονομικό το θέμα που έχει προκύψει από την μεριά  μας, απλά βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν εξυπηρετείτε.» λένε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην κεντρική πλατεία.
Εν τω μεταξύ το πρόβλημα με την ολιγόλεπτη στάση και όχι στάθμευση θα μπορέσει να λυθεί εάν και εφόσον τα δύο σήματα που υπάρχουν στην πλατεία και δείχνουν ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση να μετατραπούν μόνο σε απαγορεύεται η στάθμευση ώστε να μπορούν έτσι και τα όργανα της αστυνομίας να δείχνουν την ολιγόλεπτη ανοχή που προσδίδει το σήμα αυτό.
30 5 16 zerbos 1
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
 
δείτε όσα είπε στους δημοσιογράφους για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός την Δευτέρα 30 5 2016