in ,

Γύρισαν σελίδα οι ΗΠΑ.

Η «αλλαγή σελίδας» που περίμεναν οι Αμερικανοί, πήρε σάρκα και οστά χθες με την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν: του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Μετά από μία τετραετία διχασμού και αμφισβήτησης από το προκατόχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν ορκίστηκε μαζί με την Καμάλα Χάρις, πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο την ιστορία της χώρας, σε μία τελετή εντελώς διαφορετική απ’ ότι είχαν συνηθίσει στη χώρα. Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, οι προσκεκλημένοι ήταν ελάχιστοι, με την τελετή να εστιάζει στην επόμενη ημέρα, στέλνοντας για άλλη μία φορά μήνυμα ενότητας σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες.

«Αυτή είναι μία νέα μέρα για την Αμερική» προανήγγειλε πριν την ορκωμοσία ο νέος πρόεδρος που εμφανίστηκε στο Καπιτώλιο κρατώντας από το χέρι τη σύζυγό του και νέα Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, και έχοντας στο πλευρό του παιδιά και εγγόνια. Από κοντά και η Καμάλα Χάρις, με τον σύζυγό της, σε μία ιστορική ημέρα γι’ αυτήν, αλλά και για όλες τις γυναίκες στις ΗΠΑ, καθώς δεν έχει υπάρξει ξανά γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr