in , , ,

Γιορτή της αγάπης στην Βουλισμένη. Video – fotos

2 3 5

Σαν γιορτή της αγάπης περιέγραψε ο Σεβ. Μητρ. Πέτρας και Χερσονήσου κ.κ. Γεράσιμος την εορτή της παγκόσμιας ύψωσης του τιμίου και ζωοποιούς σταυρού στις 14 Σεπ. του έτους.

6 7 8

Στην ομιλία του μετά τον εσπερινό στον Άγιο Νικήτα Βουλισμένης Μεραμπέλλου, ναός που βρίσκεται μέσα στο κοιμητήριο του χωριού. Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα να βρίσκονται οι άνθρωποι μέσα στο κοιμητήριο, να κάθονται στους τάφους και να προχωρούν ανάμεσα τους, «…δείγμα της επικοινωνίας που έχει η θριαμβέβουσα με την στρατευόμενη εκκλησία, η επικοινωνία και η επαφή όλων εμάς τους ζωντανούς με τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.» είπε και ζήτησε από όλους να μην ξεχνούν όσους έφυγαν.

10

Ο κόσμος πολύς στο κοιμητήριο από όλη την περιοχή και η ηρεμία επιβεβλημένη κάτω από τα σύννεφα του φθινοπωρινού ουρανού στο επάνω Μεραμπέλλο λίγο πριν το σούρουπο όταν και ξεκίνησε η περιφορά της εικόνας με την συνοδεία της δημοτικής φιλαρμονικής Νεάπολης, δίπλα στην εικόνα οι οδηγοί του τοπικού τμήματος Νεάπολης.

11

12

Την εικόνα κρατούσαν άντρες του χωριού  και την συνόδευαν τοπικοί φορείς και εκατοντάδες πιστοί, στην πορεία την έρεαν με λουλούδια κάτοικοι του χωριού, ενώ στο τέλος ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος της Βουλισμένης είχε φροντίσει για ένα κέρασμα.

Θ.Κ