in ,

Γιορτή αγάπης με μελωδίες και χορό

Μια πραγματικά εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα του εκκλησιαστικού πνευματικού κέντρου της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη. Στην κατάμεστη συνεδριακή ζεστή αίθουσα το Λύκειο των Ελληνίδων παρουσίασε μια εκδήλωση γεμάτη από Ελλάδα και από την ελπίδα της γέννησης του Ιησού.
28 12 14 λΥΚ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (3) - Αντίγραφο
Η Παρούλα Κουτσάκη σαν υπεύθυνη της λειτουργίας του Λυκείου, με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου στην αίθουσα, ευχαρίστησε την τοπική εκκλησία τόσο για την φιλοξενία όσο και για τη πολύτιμη συνεργασία τους. Απευθυνόμενη στον Σεβασμιότατο είπε «Ευλαβικά αποθέτω τις ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων της αποψινής γιορτής και τις δικές μου προσωπικά, για τη μεγάλη τιμή να μας προσκαλέσετε σε αυτόν τον ιερό χώρο και για τη χαρά να συμμετέχουμε  στην ευλογημένη αυτή σύναξη. Σας εύχομαι ο νεογέννητος Χριστός να σας χαρίζει τη δύναμη και το φωτισμό, ώστε η προσωπική σας πορεία, να κατευθύνει τον δικό μας πνευματικό ανεφοδιασμό για να αντέχουμε στις σημερινές αντίξοες συνθήκες. Η θαλπωρή της αγάπης σας να μας παρηγορεί και να μας στηρίζει το χρόνο που έρχεται.» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας και για το νόημα των ημερών και ευχήθηκε σε όλους «Σας εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά, πραγματικά Χριστούγεννα στις καρδιές όλων. Να νιώσετε, την χαρά των Χριστουγέννων που είναι η ελπίδα. Το νόημα των Χριστουγέννων που είναι η ειρήνη. Και την καρδιά των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη!» Η συνέχεια ήταν γεμάτη νιάτα, μελωδίες, τραγούδια και χορό.
28 12 14 λΥΚ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (4)
Ο δάσκαλος μουσικής του συλλόγου «Η παράδοση» Νίκος Λαυρεντάκης με τη μαντολινάτα των μικρών και μεγάλων μαθητών του, που άνοιξαν  το μουσικό μέρος της βραδιάς με τα Πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά κάλαντα  της Κρήτης και της Ικαρίας που τραγούδησε η Βαλεντίνη Δρακωνάκη ενώ το πρόγραμμα τους ολοκληρώθηκε με επιλεγμένους  σκοπούς και μαντινάδες της Κρήτης.
 
Τη συνέχεια είχαν μαθήτριες της εκλεκτής συνεργάτιδας του ΛτΕ καθηγήτριας πιάνου,  Λάινε Πάπιτζε Την Αγγελική Επιτροπάκη όπου ερμήνευσε το Βαλς Νο: 2   του Σοπέν ενώ η  Μιχαέλα Μαρκακη και η Λάινε συνόδεψαν στο πιάνο τη Βαλεντινη Δρακωνάκη σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η γιορτή έκλεισε από τα μέλη από της χορευτικής ομάδας του ΛτΕ Αγ. Νικολάου. Με την καθοδήγηση και τη συμμετοχή της δασκάλας τους, Πόπης Νικηφόρου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της ανατολικής Κρήτης. Συρτό, Πρινιανό Λασιθιώτικο πηδηχτό και Σιγανό, με τη συνοδεία του Γιώργου Βάρδα στο λαούτο, του Νίκου Βάρδα στη λύρα και του Νίκου Λαυρεντάκη στο λαούτο.
28 12 14 λΥΚ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (1) - Αντίγραφο
 
Τα παιδιά, επιφύλαξαν όμως ακόμα μια έκπληξη. Ένα από τα τραγούδια αφιέρωσαν με όλη την τρυφερότητα της δικιάς τους ψυχής, στα παιδιά όλου του κόσμου. Αλλά κυρίως σε αυτά τα άλλα παιδιά, που σήμερα πεθαίνουν από υποσιτισμό και ασθένειες, που κακοποιούνται και σκοτώνονται, που αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, εξαιτίας πολέμων και διώξεων και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης μπροστά στα μάτια μας και με την ένοχη σιωπή μας.
 
«Ας ευχηθούμε μαζί τους, αγάπη, χαρά και κυρίως ειρήνη για  όλα τα παιδιά του κόσμου.  Ας βρούμε ο καθένας από εμάς, τη νέα χρονιά, το άστρο που θα τον οδηγήσει στο δρόμο της στοργής, για να είναι μια χρονιά με περισσότερη αλήθεια και περισσότερο φως.» είπε τέλος η κ. Κουτσάκη
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ