in ,

Για πρώτη φορά τοπικό μέσο ενημέρωσης μπήκε στην ΜΕΘ του κορονοϊού στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, video

Έχουμε δει εικόνες από τις μονάδες της εντατικής θεραπείας σε κεντρικά νοσοκομεία της χώρας , ποτέ όμως στην ΜΕΘ του covid 19 στον ΓΝΑΝ δεν είχε μπει τοπικό μέσο ώστε να καταγράψει τις συνθήκες. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στην εκπομπή ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ στο web tv του fonien.gr και μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις καταγράψαμε τις συνθήκες τον εξοπλισμό και τους χώρους στην πιο κρίσιμη ΜΕΘ απέναντι στον κορονοϊό. Στον διάδρομο έξω απο την ΜΕΘ μιλήσαμε τόσο με τον διοικητή των διασυνδεομένων νοσοκομείων του νομού Μανόλη Ανδρεαδάκη, όσο και και με τον διευθυντή της μονάδας γιατρό Μασούντ Χάνι. Μιλώντας με τους ανθρώπους που βρίσκονται μήνες τώρα στην πρώτη γραμμή καταλαβαίνει κανείς την γνώση και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει κάτω απο συνθήκες πολύ δύσκολες πιεστικές και απαιτητικές ενώ η κατάρτιση όλων των εργαζομένων μοιάζει σαν ασπίδα προστασίας όλων των περιστατικών που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν έως τώρα.
Την ώρα της συζήτησης ευτυχώς η ΜΕΘ του κορονοϊου ήταν κενή από περιστατικά, έτσι ελπίζουμε να παραμείνει, ενώ στην κλινική του κορονοϊου βρίσκονταν υπο διερεύνηση 2 ασθενείς.
 
Σαν νομός τα έχουμε καταφέρει και σαν πολίτες έχουμε δείξει την υπεύθυνη στάση μας απέναντι σε αυτόν τον φονικό εχθρό ενώ και το νοσηλευτικό προσωπικό έχει ανταπεξέλθει αποτελεσματικά έως τώρα.
 

Παρακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον θέμα που καταγράψαμε και αντιληφθείτε  απο την μία το πόσο πολύ σοβαρός είναι ο συγκεκριμένος ιός και απο την άλλη την ετοιμότητα της μονάδας του ΓΝΑΝ .


 
 
 
Ρεπορτάζ: Θάνος Κορομπύλιας
κάμερα: Νίκος Μουρτζάκης