in , , , ,

Για αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη δεσμεύτηκε ο Μαν. Θραψανιώτης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισκέφτηκε την Πέμπτη 25/8/2016 το «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο Νεάπολης και συναντήθηκε με τον νέο Αναπληρωτή Διοικητή κ. Νίκο Παντιέρα, συνοδευόμενος από το Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Γιώργο Καλλιντέρη και τον Συντονιστή της Ο. Μ. Νεάπολης Νίκο Δατσέρη.
Στην πλήρη ενημέρωση που έκανε ο νέος Διοικητής κυριάρχησε κατ’ αρχή η περιγραφή της πολύ κακής κατάστασης του κτιρίου του Νοσοκομείου που δίνει εικόνα εγκατάλειψης αλλά και λειτουργικής υποβάθμισης. Επισημάνθηκε ότι το Νοσοκομείο διαθέτει χρήματα για τις αναγκαίες επισκευές και χρειάζεται ένας προγραμματισμός εργασιών και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Συζητήθηκαν πολλές προτάσεις και ιδέες που υπάρχουν για την λειτουργική του αναβάθμιση και αναλύθηκαν οι μεγάλες εξοικονομήσεις πόρων και οι καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου.
Ο κ. Παντιέρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του νοσοκομείου που υπερβαίνει τις 300.000 €, την στελέχωση με νέο προσωπικό και την προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων διοικητικού προσωπικού. Ήδη έχει αναλάβει υπηρεσία η νέα επικουρική βιοπαθολόγος και οι περισσότερες εξετάσεις γίνονται πια στη Νεάπολη.
Η συζήτηση επεκτάθηκε στον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή στην εξυπηρέτηση της πρωτοβάθμιας υγείας, χάρη και στα περιφερειακά ιατρεία του Μεραμπέλου που υπάγονται σ’ αυτό. Επισημάνθηκαν βέβαια και οι μεγάλες ελλείψεις σε απλό και βασικό ιατρικό εξοπλισμό.
Όμως ο σπουδαίος ρόλος του νοσοκομείου είναι κυρίως η συμβολή των κληροδοτημάτων του στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ίδρυσης του Κέντρου Αποκατάστασης και συζητήθηκε ιδιαίτερα η επιτάχυνση των διαδικασιών. Οι μεγάλες καθυστερήσεις των προηγούμενων χρόνων και οι γραφειοκρατικές εμπλοκές που είχαν βαλτώσει το έργο, πρέπει με συντονισμένη και συστηματική δουλειά και παρακολούθηση να ξεπεραστούν. Ο Μανόλης Θραψανιώτης είπε πως με βάση την τελευταία ενημέρωσή του, το ΦΕΚ έγκρισης του Οργανισμού του Κέντρου είναι για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένεται η δημοσίευσή του.
Με τη δημοσίευση του ΦΕΚ, εγκρίνεται η προμελέτη που υπάρχει στο υπουργείο και προκηρύσσεται η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής. Τα χρήματα για την οριστική μελέτη έχουν ήδη δεσμευτεί και το έργο μπορεί να προχωρήσει με ταχύτητα και διαφάνεια.
Το Κέντρο Αποκατάστασης είναι ένα έργο πνοής για το Μεραμπέλο, με σημασία για όλη την Κρήτη, και θα συμβάλει καθοριστικά και στην ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης μεγάλης ειδίκευσης.
Ο κ. Παντιέρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυσλειτουργία που υπάρχει στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και παρουσίασε μια σειρά από σκέψεις για την καλύτερη οργάνωση και καταγραφή τους, ώστε να αυξηθεί η απόδοση αλλά και η διαφάνεια της διαχείρισης.
Ο Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη σημασία του νοσοκομείου και στην αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργεί η ίδρυση του Κέντρου Αποκατάστασης και υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη σε οτιδήποτε χρειαστεί για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Επεσήμανε ότι τόσο το νοσοκομείο όσο και το Κέντρο Αποκατάστασης είναι δημιούργημα της μεγάλης αγάπης των Νεαπολιτών για τον τόπο τους και της ιδιαίτερης φροντίδας τους για τη κοινωνική προκοπή και πρόοδο. Οι μεγάλες δωρεές που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και εξέφρασε τη σιγουριά του, πως το έργο θα ολοκληρωθεί γρήγορα, γιατί τώρα υπάρχουν ταυτόχρονα οι πόροι, η πολιτική βούληση και αμέριστη στήριξη της κοινωνίας.
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να σταματήσει η διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που προκάλεσαν οι καταστροφικές πολιτικές του παρελθόντος και αν και οι ελλείψεις και τα προβλήματα είναι πάντα παρόντα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε η προσπάθεια ούτε τα άμεσα αποτελέσματά της. Η κριτική και η αντιπαράθεση είναι αναγκαία αλλά πρέπει να γίνεται χωρίς να απαξιώνει την τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων στο ΕΣΥ και να καταστρέφει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στους χώρους του νοσοκομείου με επισήμανση των προβλημάτων από τον κ. Παντιέρα και κουβέντα με τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.
 
Το Γραφείο Τύπου