in

Γιάννης Ανδριωτης: Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, μην εφησυχαζόμαστε και μην χαλαρώνουμε απέναντι στα μέτρα. [VIDEO]

Έως τώρα τα έχουμε πάει πολύ καλά στην Κρήτη, στο Λασίθι, στον Άγιο Νικόλαο είπε μιλώντας στο web tv του fonien.gr ο καρδιολόγος στο ΓΝΑΝ Γιάννης Ανδριώτης.

Μιλώντας στον Θάνο Κορομπύλια περιέγραψε την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του συστήματος υγείας στην χώρα, είπε ότι ήταν ευχής έργο που από την αρχή η κυβέρνηση πήρε μέτρα και έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αποφάσεων στην επιστημονική κοινότητα. Μίλησε για την ετοιμότητα γιατρών και νοσηλευτών, χαρακτήρισε άγνωστο και επικίνδυνο τον covid 19 είπε πως έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε ενώ με απορία και επιστημονικό προβληματισμό αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 1/3 των ανθρώπων που έχουν. Θεραπευτεί δεν δημιουργούν αντισώματα.

Έκανε λόγο για την χαλαρότητα των μέτρων στον Άγιο Νικόλαο όπου και ίδιος διαπιστώνει να κυκλοφορούν πολλοί χωρίς λόγο και ζήτησε εκ νέου όλοι να συνειδητοποιήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Αναφέρθηκε στις προσφορές που κάνουν συνάνθρωποι μας, μίλησε για το περιστατικό της 53χρονης από τον Μακρύ Γιαλό αλλά και αυτό του Γερμανού καθηγητή στο Ηράκλειο.
Από την θέση του επικεφαλής στον Δημοτικό συνδυασμό του Δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που εχει ο Δήμος πάρει, στις ιδέες που έχουν γίνει πράξεις, ενώ σε ότι αφορά τι προτάσεις του είπε ότι άμεσα θα πρέπει να δημιουργηθούν τηλεφωνικοί αριθμοί επαφής των δημοτών, των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και να δημιουργηθεί ένα ταμείο που θα βοηθήσει άμεσα όσους θα πληγούν κυριολεκτικά από την οικονομική καταστροφή της πανδημίας.
Αναφέρθηκε στην άσχημη συμπεριφορά συμπολιτών σε ότι αφορά την έλλειψη σεβασμού προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, είπε πως όσοι τώρα εργάζονται το κάνουν με αίσθημα προσφοράς στην κοινωνία και θα πρέπει να υπάρχει βοήθεια από εμάς κι αναγνώριση του έργου τους.
Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους ότι καλύτερο για τις ημέρες του Πάσχα.