in

Γιάνης Βαρουφάκης: Το 5ο μνημόνιο είναι γεγονός, τα 70 δις ΔΕΝ υπάρχουν [VIDEOS-PICS]

Ο Γιάνης Βαρουφάκης Γραμματέας του κινήματος Μερα25 επισκέφτηκε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο το πρωί της Τρίτης (21/7)

 


Ο Γιάνης Βαρουφάκης Γραμματέας του κινήματος Μερα25 μετά την Ιεράπετρα το πρωί της Τρίτης σταμάτησε στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μανώλη Πεπονή και εκπροσώπους φορέων εργατικών οργανώσεων και συλλόγων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άκουσε τα θέματα τα οποία οι εργαζόμενοι του έθεσαν, απάντησε σχετικά σε όλα τους τα ζητήματα στήριξε την αγωνιστικότητα τους είπε ότι είναι απαράδεκτο γεγονός ότι η κυβέρνηση και άλλα κόμματα με νόμο απαγόρευσαν τις πορείες.

Αναφορικά με τα οικονομικά είπε ότι έρχεται ένα πέμπτο μνημόνιο το οποίο θα βαπτιστεί με διαφορετικό τρόπο αρκεί να μη λέγεται μνημόνιο ενώ για τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι αυτά τα χρήματα απλά δεν υπάρχουν, είναι το ΕΣΠΑ το οποίο έρχεται με διαφορετικό τρόπο και άλλα χρήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα θα τα έπαιρνε.

Κάλεσε δε τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να είναι σε αναμονή μαζικών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων γιατί ο χειμώνας ο οποίος πλησιάζει θα είναι πάρα πολύ δύσκολος στα οικονομικά.

Τον Γιάνη Βαρουφάκη συνόδευαν στον Άγιο Νικόλαο η Αγγελική Αδαμόπουλου βουλευτής της Α’ περιφέρειας Αθηνών με καταγωγή από την Ιεράπετρα και ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος κ Γιώργος Λογιάδης, τοπικά στελέχη του Μέρα25 και φίλοι του κινήματος

Μετά ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο Εμπορικό Επιμελητήριο και έκανε βόλτα στην πόλη.