in ,

Γεύσεις στην καρδιά της Λίμνης από έναν chef που…μαγειρεύει αλλιώς

Fysalida

Ένα αυθεντικό Wine Bar στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, που από την πρώτη στιγμή που άνοιξε έγινε το σημείο συνάντησης των οινόφιλων και μας έμαθε ότι πάνω από όλα το κρασί είναι παρέα, είναι χαρά, είναι καθημερινή απόλαυση …


Η λίστα του έχει εφοδιαστεί με επιλεγμένες και ποιοτικές ετικέτες οινοποιών απ’ όλο τον κόσμο, με βάση όμως τον ελληνικό αμπελώνα.

Ο Chef μας Παράρη Ευαγόρας με πολυετή εμπειρία σε ασιατικές κουζίνες αλλά και μετά από μία πορεία έξι ετών δίπλα στον μέντορά του Δημήτρη Κατριβέση, όπου αγάπησε την Nikkei κουζίνα, τα περουβιανά προϊόντα, έχοντας γνώμονα τις γιαπωνέζικες (απόλυτες) τεχνικές αλλά και τη συνεχή επαφή του με τα Μεσογειακά εστιατόρια, έρχεται να μας προτείνει τη Fusion Κουζίνα εμπλουτίζοντάς την με τα Κρητικά προϊόντα που τόσο έχει αγαπήσει έπειτα από τρία χρόνια διαμονής του στην Κρήτη και τη θητεία του στο φημισμένο ξενοδοχείο Elounda Beach.

Μαγειρεύοντας σαν Γιαπωνέζος, με έντονη προσωπικότητα όπως και τα περουβιανά φαγητά που “τυχαία” αποτελούν την αδυναμία του αλλά κυρίως με σεβασμό στην πρώτη ύλη δημιουργεί μία Fusion Cuisine βασισμένη στα ιδιαίτερα υλικά, στις μοναδικές τεχνικές του, στην αγάπη και προσήλωση στο αντικείμενό του.

Μία δοκιμή από τις δημιουργίες του θα σε πείσει για όλα τα παραπάνω και κυρίως για την γευστική ένταση των πιάτων, για την εκρηκτικότητα των ιδιαίτερων συνδυασμών που επιλέγει, για τη φαντασία που μαρτυρούν ότι διαθέτει αφού περισσότερο παραπέμπουν σε γιαπωνέζικα έργα τέχνης παρά σε απλά πιάτα φαγητού.


πιάτο: Σαυρίδι με περουβιανά και ασιατικά λαχανικά, σουμάκ, κινόα με μαγιονέζα από φύκια και σάλτσα από χαλάπενιο και τομάτα. Συντροφιά πάντα με ένα λευκό ποτήρι κρασί

 

 

Όλα αυτά θα τα απολαύσεις σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον ( μην ξεχάσεις και την καθιερωμένη βόλτα σου στην λίμνη! ), με funk jazz νότες να σου χαϊδεύουν τα αυτιά αλλά και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς να ηχούν … πάντα συντροφιά με ένα καλό ποτήρι κρασί!