in , ,

Το καλοκαίρι σημείο αναφοράς, τον χειμώνα …κατάθλιψη

Το σημείο αναφοράς στην πόλη του Αγίου Νικολάου είναι αδιαμφισβήτητα η λίμνη που ακόμα δεν έχει αποκτήσει την ζωή, την εικόνα και την φιλοξενία που θα έπρεπε να έχει σε όλο το χρόνο.

Με δεδομένο ότι έχει χαρακτηριστεί, άστοχα, τουριστική ζώνη, η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων γύρω της μένουν κλειστά από την στιγμή που λειτουργούν  μόνο με τον εξωτερικό τους χώρο μιας και το ίδιο το κατάστημα που έχει άδεια για τραπεζοκαθίσματα είναι πολύ μικρό ώστε να έχει χώρο εσωτερικά.

 

Αυτό βέβαια συμβαίνει και σε άλλες περιοχές, μόνο που εκεί έχουν οι ιδιοκτήτες βρεί τον τρόπο έχοντας την θέληση να μένουν και τον χειμώνα ανοικτά. Εδώ στην πόλη που ξεκίνησε ο τουρισμός τα κλειστά καταστήματα δηλώνουν ότι τουρισμό και φιλοξενία εννοούμε μόνο το διάστημα του χρόνου όπου όλοι έρχονται εδώ έτσι και αλλιώς.

Η πόλη δεν έχει ακόμα αποκτήσει στο σημείο αναφοράς της στην λίμνη της τον χαρακτήρα που ήδη θα έπρεπε να έχει χρόνια πολλά τώρα. Προορισμός για βόλτα φαγητό και σύντομες αποδράσεις από όλη την Κρήτη και όχι μόνο σε όλο τον χρόνο.

Λίγες επιχειρήσεις που προσπάθησαν στο παρελθόν δεν άντεξαν την μοναξιά και την έλλειψη συνολικού προγράμματος για την υποδοχή κόσμου και τον χειμώνα, είτε με εκδηλώσεις είτε με άλλες δράσεις που θα αναδείξουν τον προορισμό.

Ο χρόνος περνάει και η περιοχή μένει στο νου όλων μόνο την καλοκαιρινή περίοδο ενώ αξίζει να αναδειχθεί και στο σύντομο σε διάρκεια και ένσταση χειμώνα.

Όραμα, σχέδιο, προτάσεις,… κανείς;

Θ.κ