in , ,

Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ ο Γιάννης Πλακιωτάκης

…ο χαιρετισμός του Λασιθιώτη βουλευτή στην Κ.Ο της Ν.Δ

 

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους, για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε ομόφωνα Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και βεβαίως τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για την συνεχή εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου.

 

Είναι ιδιαίτερη τιμή να υπηρετήσω το κόμμα και τη πατρίδα από μία θέση που στο παρελθόν έχουν τιμήσει με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες της παράταξής μας όπως :

οι αείμνηστοι Α. Κανελλόπουλος και Αθανάσιος Τσαλδάρης, αλλά και οι μεταγενέστεροι Ιωάννης Βαρβιτσιώτης , Σταύρος Δήμας, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτριος Σιούφας , ο Απόστολος Σταύρου , ο  Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, o πρώην Υπουργός Kώστας Τασούλας και ο προκάτοχός μου πρώην Υπουργός Θανάσης Μπούρας .

 

Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, το έχει άλλωστε αποδείξει πολλές φορές, γνωρίζει να δίνει και να κερδίζει δύσκολες μάχες. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα. Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τους συμπατριώτες μας.

 

Με απόλυτη συνέπεια στις θέσεις και τις αρχές μας, με ενιαίο και καθαρό πολιτικό λόγο και επιμένοντας να λέμε την αλήθεια – όσο δυσάρεστη και αν είναι κάποιες φορές – θα δώσουμε και μέσα στη Βουλή τη μάχη για το συμφέρον του τόπου και του λαού μας.

Η λειτουργία μας ως Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει καθοριστική σημασία για την εικόνα της παράταξης μας. Ακριβώς γι’ αυτό, στόχος και πρόθεση μου είναι με τη βοήθεια των συναδέλφων αναπληρωτών μου και την καθημερινή συνεργασία όλων μας, να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Την ίδια στιγμή, η λειτουργία μας έχει και τεράστια σημασία για την ίδια τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Η Βουλή υφίσταται τα τελευταία χρόνια τις αρνητικές συνέπειες της συνολικής απαξίωσης των θεσμών, με συνέπεια να αντιμετωπίζει την επιφύλαξη, τη δυσπιστία, ακόμη και την απόρριψη από μεγάλο μέρος πολιτών.

 

Με την παρουσία, τη συμμετοχή και τη δράση μας, έχουμε χρέος και ευθύνη να συμβάλουμε στην αντιστροφή της εικόνας αυτής, που πληγώνει τη Δημοκρατία μας. Με αφετηρία τη συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης σας καλώ να συμμετέχουμε όλοι μαζί.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Αφού σας ευχαριστήσω και πάλι για την εμπιστοσύνη σας, θέλω να σας καλέσω σε μία διαρκή, σύνθετη και δύσκολη προσπάθεια για να παρουσιάσουμε μέσα από τη Βουλή την αλήθεια,  με λόγο καθαρό και τεκμηριωμένο, όπως κάναμε  πάντοτε και όπως ταιριάζει στη Νέα Δημοκρατία, για να εξηγήσουμε στον Ελληνικό λαό τις θέσεις και τις προτάσεις μας, για να επιδιώξουμε – όπως πάντα – το καλύτερο για την πατρίδα μας, αλλά και για κάθε μία και κάθε έναν συμπατριώτη μας.