in , , ,

Βρεθηκε κοντά στους μαθητές τη μέρα της γιορτής τους! [VIDEOS HD – PICS]

Λίγες μέρες μετά την ενθρόνιση του ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
Τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Τσακιράκης, και στη συνέχεια είχε μια γνωριμία με τους καθηγητές του σχολείου.
Το παρών έδωσε και ο τέως διευθυντής του σχολείου αλλά και απερχόμενος διευθυντής Ββαθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γιάννης Σταμέλος ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.
Ο κ. Γεράσιμος στο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της παιδείας ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στη μονή Αγκαράθου από την οποία προέρχεται υπήρχε σχολείο για 400 χρόνια.(από το 16ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου)
Στη συνέχεια ο Δ/ντης του 1ου Γυμνασίου έδωσε κάποια δώρα στο Σεβασμιότατο με εκδόσεις του σχολείου από εργασίες μαθητών ενώ το ίδιο έκανε και προς τον κ. Σταμέλο ως παλιό Δ/ντη του σχολείου.
Ο κ. Σταμέλος έκανε και αυτός κάποιο δώρο στον κ.κ. Γεράσιμο ενώ ο τελευταίος έδωσε ημερολόγια και μικρές εικόνες στους καθηγητές.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος πήγε να συναντήσει τους μαθητές οι οποίοι τον περίμεναν στο προαύλιο του σχολείου.
Στο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της μάθησης για την πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί τη σημερινή εποχή. Τους παρότρυνε επίσης να μην σπαταλούν τόσο χρόνο στα κινητά τηλέφωνα και τα υπόλοιπα προϊόντα της τεχνολογία αλλά να επιδιώκουν την ανθρώπινη επαφή.
Στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης με τη συνοδεία του, παρακολούθησε ένα σύντομο πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στο τέλος χαιρέτησε τα παιδιά που έσπευσαν να του φιλήσουν το χέρι.
[AFG_gallery id=’39’]