in

Βασίλης Φθενάκης: Μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια κοινωνία στηριγμένη στο εμείς και όχι στο εγώ [VIDEO]

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Βασίλης Φθενάκης μιλά στο Web TV του fonien.gr εν μέσω πανδημίας

Στο σπίτι του στο Σίσι βρήκε ο αποκλεισμός της πανδημίας τον καθηγητή Βασίλη Φθενάκη ο οποίος μίλησε στο web tv του fonien.gr λέγοντας πως νοιώθει τυχερός που την περίοδο αυτή βρίσκεται εδώ στο Μεραμπέλλο και όχι σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Ο ίδιος απάντησε στον Θάνο Κορομπύλια για την ευκαιρία που δίνεται μέσα από την πανδημία αυτή ώστε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας πραγματικά να αλλάξει, είπε πως είναι πολύ σημαντικό ότι η πολιτεία άφησε τον χώρο στην επιστήμη να αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες έως τώρα έχουν λειτουργήσει ικανοποιητικά, τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας και της ανάπτυξης νέας συμπεριφοράς από όλους.

Σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα που καλά γνωρίζει αντέδρασε και ήδη ξεκινά ξανά μια φυσιολογική καθημερινότητα, είπε ακόμα ότι τίποτα σχεδόν δεν θα πρέπει να είναι το ίδιο με πριν αλλά πολύ καλύτερο.
Μίλησε για τις δυνατότητες που παρουσιάζονται σήμερα ώστε να γνωρίσουμε την οικογένειας μας, το σύντροφο και τον εαυτό μας, να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας και επαφών και αν δείξουμε στα παιδιά μας ότι τους έχουμε εμπιστοσύνη.
Σχολίασε τον ρόλο της Ευρώπης και των ΗΠΑ, είπε πως θα μπορούσαν να είχαν σταθεί πιο αλληλέγγυα σε όλο αυτό, αναφέρθηκε ακόμα στα σωστά μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία και έχουν φέρει έως τώρα τα σημαντικά αυτά αποτελέσματα ενώ ζήτηση από τους πολίτες να παραμένουν πιστοί στις οδηγίες των επιστημόνων ώστε να βγούμε πιο σύντομα και πιο ισχυροί από αυτή την πανδημία.
Δείτε όλα όσα είπε στο Web TV του fonien.gr στο βίντεο που ακολουθεί