in , , , ,

Αυτοί οι συνάνθρωποι μας αξίζουν την προσοχή και την αγάπη μας, videos – fotos

Σε μια εκδήλωση που το «Ρεξ» θα έπρεπε να αποδειχθεί μικρό για να τη φιλοξενήσει οι συνάνθρωποι από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος των Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Μεραμπέλλου γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.
Μοναδική παραφωνία ήταν απουσία της τοπικής κοινωνίας. Ούτε καν το ¼ του «Ρεξ» δεν κατέλαβαν οι θεατές το απόγευμα της Παρασκευής 4 12  και έτσι τα χειροκροτήματα στους πρωταγωνιστές ήταν πιο αδύναμα από ποτέ.
_D200136 p _D200140 p
Την απόλυτη απογοήτευσή του δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των ΑμεΑ και Πρόεδρος της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Νικολάου κ. Γιώργος Μαυροφόρος στα πλαίσια των σύντομων χαιρετισμών των φορέων. «Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους στο γιατί η κοινωνία είναι απούσα και να υπάρχει σεβασμός όλων απέναντι σε όλους».
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός αναφέρθηκε επίσης στην απουσία των θεατών. «Τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται μέσα στις μονάδες από την στιγμή που οι χώροι υπάρχουν ώστε έστω και έτσι οι πολίτες να πλησιάζουν αυτές τις δομές και να γίνονται ένα -για λίγες στιγμής – με την ζωή ανθρώπων που φιλοξενούνται εκεί».
_D200127 p
Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Τσαντιράκη αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται στις δομές της Κρήτης και στις προσπάθειες στήριξης των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα διάφορα ιδρύματα από όλους, εργαζόμενους, διοικήσεις και πολιτεία.
_D200131 p
Για τους αναστοχασμούς -που οφείλουν όλοι – στα θέματα αυτά «που σαφώς δεν θα πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί» έκανε λόγο ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γιάννης Σταμέλος.
_D200146 p
Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Μανόλης Θραψανιώτης.
Στη συνέχεια η κοινωνική λειτουργός κ. Κατερίνα Λιμνιάτη παρουσίασε τις υπηρεσίες του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» στο Ηράκλειο.
_D200154 p
Κατόπιν το κοινό γνώρισε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου μέσα από φωτογραφίες και την παρουσίαση του Προϊσταμένου στο ειδικό Δημοτικό κ. Θανάση Γκούμα και της Προϊσταμένης στο Ειδικό Νηπιαγωγείο κ. Πόπης Καστανού.
_D200126 p
Επί σκηνής φάνηκε ότι όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα με τον δικό τους τρόπο, δυνατά, σωστά και χαρούμενα. Τραγούδησαν, έπαιξαν σε θεατρικό δρώμενο και χόρεψαν και χάρηκαν που άκουσαν έστω τα λίγα χειροκροτήματα του κοινού.
_D200160 p _D200163 p _D200166 p
Η τελευταία εικόνα της εκδήλωσης θα έπρεπε να καταγραφεί στις ψυχές όλων. Στην χορογραφία του studio χορού και έκφρασης «Allegria» οι τέσσερις χορευτές του κράτησαν στα χέρια τους αγκαλιά την πέμπτη χορεύτρια, Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ Αγίου Νικολάου Μαριάννα Διαμαντοπούλου σχηματίζοντας μια καρδιά.
_D200178 p _D200182 p1



ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ