in ,

Απουσίες στην εκδήλωση για την κρουαζιέρα, ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ήταν εκεί.

Η συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Επιμελητήριο για το θέμα της προώθησης της κρουαζιέρας κατέγραψε περισσόετρες απουσίες από ότι παρουσίες για κομμάτι του τουρισμού μας που κατά καιρούς έχει χαρακτηριστεί σημαντικό σχεδόν από όλους.

 

Στην συνάντηση αυτή δεν ήταν κανείς από την Π.Ε του νομού που παλιότερα συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή, κανείς από το Λιμεναρχείο, κανείς από την αστυνομία, δεν ήταν ο Δήμαρχος και κανείς αντιδήμαρχος την εικόνα έσωσε η παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Καλογεράκη, ούτε καν κάποιος από την επιτροπή του τουρισμού του Δήμου, κανείς άλλος Δημοτικός σύμβουλος από άλλη παράταξη, πέραν του κ. Μιχάλη Σγουρού από τον Σύγχρονο Δήμο, δεν ήταν κανείς ξενοδόχος, κανείς τουριστικός πράκτορας που να εκπροσωπεί τον χώρο αυτό, δεν ήταν κανείς από τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, κανείς από τους ιδιοκτήτες των σκαφών αναψυχής και εκδρομών της περιοχής και γενικότερα όπως από όλους ειπώθηκε, τόσο τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θωμά Χαριτάκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Γιάννη Κοκκίκνη  ότι οι απουσίες ίσως δείχνουν την τάση της αδιαφορίας για το θέμα αυτό.

 

Μάλιστα αναρωτώμενος ο ίδιος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου γιατί τόσες απουσίες ρωτούσε όσους ήμασταν εκεί αν έχουμε παραλάβει κανονικά την ηλεκτρονική πρόσκληση η οποία όπως είπε πήγε σε όλους την ίδια στιγμή.

 

Είναι δε δεδομένη και η τακτική της ενοποίησης των λιμενικών ταμείων και όπως γνωρίζουμε είναι θέμα χρόνου η ενοποίηση του λιμενικού ταμείου του Αγίου Νικολάου, και άλλων πόλεων που διαθέτουν λιμάνια με το λιμενικό ταμείο του Ηρακλείου ώστε από εκεί να ξεκινούν τα πάντα που θα αφορούν τις προσεγγίσεις των πλοίων ανά λιμάνι.

 

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που κανείς δεν ξέρει να δικαιολογήσει από την μεριά του Αγίου Νικόλαου γιατί έχουν ακυρωθεί αρκετές προσεγγίσεις πριν ακόμα ξεκινήσει η χρονιά.  Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί απλούστατα κανείς επίσημος φορέας από τον Αγιο Νικόλαο δεν μιλάει με τις εταιρίες της κρουαζιέρας και αν αυτό που λέγεται ότι τα προγράμματα και οι προσεγγίσεις κλείνονται δύο χρόνια πριν, τι είναι αυτό που έσπρωξε για αλλού 40 μέρες πριν κάποιες προσεγγίσεις πλοίων.

 

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι για να υπάρξει σωστή οργάνωση και προώθηση του θέματος αυτού να κάτσουν όλοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και αν εργαστούν σε μια κοινή γραμμή ώστε αν δουλέψουν το κομμάτι της κρουαζιέρας που είναι ένα προϊόν που μπορεί να αφήσει ποικιλότροπα οφέλη σε μια τοπική και όχι μόνον κοινωνία, οικονομία και παραγωγή.

 

Για τα λάθη του παρελθόντος που έγιναν μίλησε στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος στην επιτροπή της κρουαζιέρας από το Εμπορικό Επιμελητήριο Γιάννης Λεβέντης ο οποίος μάλιστα αυτοχαρακτηρίστηκε και  ανεπιθύμητος από πολλούς διότι έλεγε πάντα την αλήθεια και παρουσίαζε την πραγματικότητα. Όλοι δε οι παρόντες αμέσως του ζήτησαν να παραμείνει ενεργός και δίπλα σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινά τώρα.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ