in , , , ,

Απατεώνες χτυπούν ξανά στο Μεραμπέλλο, μεγάλη προσοχή αποσπούν χρηματικά ποσά.

Ξανά αγωνία, σύγχυση και στενοχώρια σε μερίδα συντοπιτών μας που έπεσαν εκ νέου θύματα απατεώνων μέσα από τηλεφωνικές κλήσεις.
 
Και χθές Δευτέρα 3   συντοπίτες κάτοικοι Αγίου Νικολάου επικοινώνησαν μαζί μας καταγγέλλοντας προσπάθειες από αγνώστους να τους πείσουν για να τους πάνε χρηματικό ποσό σε συγκεκριμένο σημείο στο κέντρο της πόλης.
 
Το φαινόμενο είχε συμβεί με διάφορα περιστατικά λίγες ημέρες πριν και τότε κάποιοι από τους επίδοξους απατεώνες είχαν συληθεί. Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχουν και άλλοι και έτσι είναι καλό να μην δείχνουμε άμεσα εμπιστοσύνη σε δήθεν τηλεφωνικές κλήσεις γνωστών μας οι οποίοι με πολύ πιστικό ομολογούμενος τρόπο γνωρίζοντας προσωπικά δεδομένα και επαφές κοροϊδεύουν τον κόσμο ζητώντας μέσα χρηματικά ποσά από 1000 εώς και 5000 ευρώ σε μετρητά.
 
Χθες πάντα με την χρίση του περιστατικού θανάτου ή ατυχήματος που φορτίζει συναισθηματικά τον συνομιλητή στο τηλέφωνο από άγνωστο αριθμό, οι επιτήδειοι προσπαθούσαν σε τρεις περιπτώσεις που μας έγιναν γνωστές να κερδίσουν εύκολα χρήματα ζητώντας σε 2 ώρες από τα θύματα τους να τους φέρουν τα χρήματα σε μετρητά σε συγκεκριμένο σημείο από το οποίο θα περνούσαν να τα έπαιρναν. «Είναι τόσοι πιστικοί και δείχνουν τέτοια οικειότητα που σε ξεγελούν, σου μιλούν για ανθρώπους και συμβάντα πραγματικά που σε κάνουν εύκολα να τους πιστέψεις και πραγματικά είχα τα χρήματα 2.000 ευρώ στο χέρι μου και αν δεν μιλούσα σε ένα φίλο να μου πει που είναι η οδός που με περίμεναν δεν θα καταλάβαινα το ψέμα τους καθώς και ο ίδιος είχε πέσει παραλίγο θύμα τους.»
 
Συνιστώ σε όλους να μιλούν σε φίλους και γνωστούς και να λένε τα περιστατικά αυτά ώστε να μην μας πιάνουν κορόιδα ειδικά τώρα σε περιόδους δύσκολες για όλους. Αυτό άλλωστε συνιστά και η αστυνομία η οποία και ζητά την συνεργασία όλων και την ενημέρωση της για κάθε περιστατικό ώστε να προληφθούν τα χειρότερα.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ