in , ,

Αντιμετώπιση Εχθρών και Ασθενειών της Ελιάς, εσπερίδα ενημέρωσης απο την ΕΑΣ Μεραμπέλλου

Η Ένωση Μεραμβέλλου και το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» διοργανώνουν ενημερωτική/εκπαιδευτική εσπερίδα με τίτλο «Αντιμετώπιση Εχθρών και Ασθενειών της Ελιάς», την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Κινηματογράφου Δρήρος στη Νεάπολη. Η εσπερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του έργου LIFE AgroClimaWater (LIFE 14 CCA/ENV/00389) με τίτλο «Προώθηση της αποδοτικής χρήσης νερού και υποστήριξη της μετάβασης προς μια ανθεκτική, στην κλιματική αλλαγή, γεωργία στις Μεσογειακές χώρες».

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να επιφέρει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην σημαντικότητα των προσβολών από μη κύριους εχθρούς και ασθένειες της ελιάς, είτε τοπικά, είτε χρονικά (χρονιές με έξαρση λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών). Επομένως, οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων, τα οποία μπορεί να επιφέρουν σημαντική μείωση στην παραγωγή των ελαιοδένδρων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του έργου Δρ. Κυριακή Βαρίκου (εντομολόγος) και Δρ. Εμμανουήλ Μαρκάκη (φυτοπαθολόγος). Σκοπός της εσπερίδας είναι η συνεισφορά στην αναγνώριση από τους παραγωγούς προσβολών από εχθρούς και ασθένειες, στην αξιολόγηση της σημαντικότητας του κάθε προβλήματος, στην έγκαιρη αντιμετώπισή του και στη λήψη προληπτικών μέτρων για αποφυγή εξάπλωσης/επιδείνωσης του προβλήματος.