in , ,

Ανακυκλώνει η Ιεράπετρα.

Στόχος, η ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης
 
 
Στην πλαίσιο της προσπάθειας για ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, η Υπηρεσία Καθαριότητας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής προχώρησαν σε  προμήθεια για τσάντες ανακύκλωσης οικιακών  απορριμμάτων.
 
Μετά από αίτημα προς την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η υπηρεσία προμηθεύτηκε δωρεάν σε πρώτη φάση 200  μπλε τσάντες ανακύκλωσης, οι οποίες πρόκειται να διατεθούν στους πολίτες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
 
Παράλληλα, η υπηρεσία με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου  προχώρησε στην προμήθεια  κάδων ανακύκλωσης μπαταριών και στην τοποθέτησή τους σε διάφορα δημοτικά κτίρια.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Πανταζής «ένας από τους στόχους της υπηρεσίας  είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης. Μέχρι σήμερα έχει γίνει μια  σημαντική προσπάθεια με την τοποθέτηση των μπλε κάδων  απαιτείται όμως συνεχής ευαισθητοποίηση του κόσμου με ενημέρωση και καμπάνιες προκειμένου να  αυξήσουμε  την ποσότητα των ανακυκλούμενων  αστικών απορριμμάτων  στο δήμο μας.  Στόχος μας είναι  στο επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε και σε ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών, τοποθετώντας ειδικούς κάδους συλλογής σε επιλεγμένα σημεία».