in ,

Αδέσποτα Αγίου Νικολάου και η παράφωνη επιχείρηση, video

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στον Αγιο Νικόλαο μια επιχείρηση με τον συντονισμό της αστυνομίας με δρόμους να αποκλείονται στους πολίτες και ισχυρή παρουσία στο μέρος που έως και σήμερα εδώ και περίπου 3 χρόνια πήγαιναν τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής.
Η αστυνομία μας είχε ενημερώσει ότι θα μας ειδοποιούσε σχετικά ώστε να βρισκόμασταν στο σημείο και να καταγράψουμε την συγκεκριμένη επέμβαση και να δώσουμε στους πολίτες την ενημέρωση από την στιγμή που πολλές φορές έχουμε ασχοληθεί με το θέμα.
 
Τελικά η δράση έγινε, ενημερώθηκε ένα μόνο μέσο ενημέρωσης το οποίο βρέθηκε στον χώρο και κατέγραψε την «επιχείρηση» με την αστυνομία ακόμα 7 μέρες μετά να ψάχνει να δει για πιο λόγο έγινε αυτό και να μην μας έχει απαντήσει για την μη ενημέρωση μας αν και είχαμε την επίσημη διαβεβαίωση από επίσημα χείλη της ότι θα ήμασταν εκεί αν γίνονταν η οποιαδήποτε ενέργεια.
 
Μέρες μετά και εικόνες και βίντεο δείχνουν ζώα που είχαν απομακρυνθεί να είναι ξανά στους κοντινούς της περιοχής δρόμους, πολίτες να μιλούν για μια υπόθεση που δεν έχει διαχειριστεί σωστά και τον άνθρωπο που χρόνια φρόντιζε με τις όποιες συνθήκες τα ζώα αυτά να βρίσκεται στον χώρο και σε  ένα βίντεο να λέει την δική του αλήθεια για το θέμα.
Περιμένουμε δε μια πιο συντονισμένη ενημέρωση των τοπικών αρχών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα για να μάθουμε όλη την αλήθεια σχετικά και να λάβουμε τις απαντήσεις που κανείς δεν δίνει, ακόμα τουλάχιστον.
Θ.Κ


…γράφει η Αλίκη Φιορέντζη
 
Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, αγαπητοί συμπολίτες, μετά από τόσες «τυμπανοκρουσίες» από τους ιθύνοντες της πόλης μας, απομακρύνθηκαν τα αδέσποτα από το υποτιθέμενο καταφύγιο. Αλήθεια!
Μετά από πόσα χρόνια κατάφερε ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου χώρου να επανακτήσει την χρήση της περιουσίας του; Εννέα και πλέον έτη αναφέρει στο ευχαριστήριο του στην τοπική εφημερίδα, όχι μόνον από εκεί αλλά και από το Αμμούδι (όπως ο ίδιος αναφέρει). Έχω ξαναγράψει ακριβώς τι έχει γίνει. Αλήθεια.
Σε ποιον είχε παραχωρήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος την έκταση που με αυτοκίνητα του δήμου μεταφέρθηκαν τα ζώα από το Αμμούδι, για να γλυτώσει την περαιτέρω υποβάθμιση του ξενοδοχείου του, (σύμφωνα με δήλωση του), για 1 ½ μήνα, μέχρι να μεταφερθούν στο κατασκευαζόμενο καταφύγιο του δήμου; Μην μου πείτε στον Ρουμάνο Μάριο, άγνωστο μεταξύ αγνώστων, εμπιστεύθηκε χωρίς εξασφαλίσεις τη χρήση της περιουσίας του, γιατί θα γελάσω! Κανείς δεν το πιστεύει! Ξέρουμε πολύ καλά ότι την παραχώρησε στο δήμο (φερέγγυο πρόσωπο), για να είναι σίγουρος ότι θα του επιστραφεί. Εξ άλλου είχε την διαβεβαίωση από τον δήμο, ότι θα του αποδιδόταν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αλήθεια ή ψέμα; Απαντήστε ειλικρινά και τίμια.
Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.
Πως από εμβολιασμένο, στειρωμένο ζώο (σύμφωνα πάντα με δικούς σας ισχυρισμούς) που βρισκόταν εκεί, γεννήθηκαν τις τελευταίες μέρες 7 κουταβάκια; Τα φροντίζατε κύριοι ή όχι; Προφανέστατα όχι. Είχατε επαναπαυθεί ότι κάποιοι φιλόζωοι έδιναν τροφές, εμβόλια κ.τ.λ. και κάποιος άλλος τα τάιζε. Αν είχατε ενδιαφερθεί 2½ χρόνια πριν, να κάνετε τα βασικά, αφ’ ενός τα ζώα δεν θα είχαν πολλαπλασιαστεί, αφ’ ετέρου θα είχε βρεθεί μια λύση, με καθαρό μυαλό και όχι με τόση πίεση χρόνου. Και αν δεν είχε ενδιαφερθεί προσωπικά ο Αστυν. Διοικητής, τα ζώα θα ήταν ακόμα εκεί. Αυτό δεν αποτελεί μομφή, απλά καταγραφή των γεγονότων. Σπεύσατε να δείξετε ενδιαφέρον για την λύση του προβλήματος, τους τελευταίους 6 μήνες, όταν εξέπνεε η προθεσμία για την παράδοση του χώρου στον ιδιοκτήτη του.
Γιατί συγκαλέσατε σύσκεψη, με πρόσκληση της Σοφίας Μασσάρου, για να βρεθεί μια λύση; Αφού δεν υπήρχε χρόνος για την εφαρμογή της λύσης που εμείς έχουμε βρεί;
Πήρατε λοιπόν και τα τελευταία σκυλάκια από κει. Έπρεπε να παραδοθεί ο χώρος. Η κτηνίατρος ξέρει ότι αυτά τα ζωάκια είναι φοβικά, ιδιαίτερα μετά την καλοκαιρινή αρπαγή. Τα πήγατε πού, γιατί δεν μας λέτε για να πηγαίνουμε κάποιοι από μας να τα ταΐζουμε, μέχρι να συνηθίσουν τον νέο τρόπο ζωής τους; Μας κάνατε πάλι μπαλάκι ανάμεσα στο δήμο και στην αστυνομία, τόση αξία αποδίδετε στους δημότες σας, τους αντιμετωπίζετε σαν σκουπίδια ασχέτως ηλικίας και λοιπών άλλων χαρακτηριστικών. Φυσικά την ψήφο μας τολμάτε και την ζητάτε στις εκλογές.
Βάλατε ταΐστρες και ποτίστρες θα μου πείτε και μάλιστα με τόσες φωτογραφίες στον τύπο, για να επιδείξετε τα φιλοζωικά σας αισθήματα. Ξέρετε ότι αυτά τα ζωάκια δεν θα τις πλησιάσουν, γιατί φοβούνται να βρεθούν εκεί; Δυστυχώς ή ευτυχώς είχαν μάθει να ζουν απομονωμένα από τον κόσμο και θέλουν ειδική συμπεριφορά, για να επανενταχθούν. Θα μου πείτε με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα; Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα!
Και το…προπέτασμα καπνού! Όλα υπό τις ευλογίες της Π.Φ.Π.Ο και προστέθηκε και ο Ζωφόρος Κρήτης, για μεγαλύτερη εγκυρότητα! Τόσο φιλοζωικές οργανώσεις είναι, που δεν νοιάστηκαν για το ένα σκυλάκι που δεν μπόρεσαν να πιάσουν και το άφησαν εκεί, χωρίς νερό και φαγητό! Το βρήκαμε εκεί το απόγευμα, αγριεμένο και του δώσαμε λίγο φαγητό και νερό. Και γιατί τόση βαρβαρότητα; Πήρατε τα σπιτάκια τους. Εμείς τα είχαμε αγοράσει! Που τα πήγατε; Τις τροφές και τα φάρμακα επίσης. Και το αποκορύφωμα! Μεταλλικό σκεύος που χρησίμευε για νερό ή φαγητό, πατημένο με την μπουλντόζα, ισοπεδωμένο. Πιστοί στο να μην θυμίζει τίποτα το «κολαστήριο των ζώων».
Εφαρμόσατε το γράμμα του νόμου, κατά τα γραφόμενα της αντιδημάρχου- δικηγόρου. Νοιαστήκατε για το τι θα απογίνουν αυτά τα δύσμοιρα πλάσματα, που είχαν μάθει να κοιμούνται μέσα σε σπιτάκια (με τις όποιες ατέλειες);
Τα αποδώσατε στο φυσικό τους περιβάλλον, λέτε. Και ποιο είναι το φυσικό περιβάλλον που αρμόζει να ζεί ένα ζωάκι συντροφιάς; Το καλοκαίρι ο καύσωνας και τον χειμώνα βροχή και παγωνιά; Μήπως οι φόλες; Ή ο δρόμος αποτελεί φυσικό περιβάλλον, γι’ αυτά; Δεν ξέρουν να κυκλοφορούν στον δρόμο και αν δεν τα αρπάξει κάποιος «φιλόζωος», πολύ γρήγορα θα χάσουν την ζωή τους.
Χθες ήδη εμφανίστηκαν δύο από αυτά, σε σημείο της παλαιάς εθνικής οδού Αγίου Νικολάου- Νεαπόλεως, ψάχνοντας απελπισμένα. Αυτά τα ζωάκια που είναι νηστικά και απροστάτευτα, τι θα κάνουν όταν η πείνα δεν θα αντέχεται; Δεν θα προσπαθήσουν να αρπάξουν κάποιο ζώο από τις κοντινές μάντρες (όπως όλοι ξέρουμε τα ζώα σκοτώνουν μόνο για να φάνε και όχι για τα…συμφέροντα τους); Και τότε σίγουρα θα τα πυροβολήσουν οι κάτοχοι των ζώων, γιατί απειλείται η περιουσία τους.
Γιατί δεν δεχθήκατε (όπως είπε η Σοφία Μασσάρου, μετά την σύσκεψη) να παραχωρήσετε το καταφύγιο που με διαβεβαίωσε ο πρώην αντιδήμαρχος ότι είχε φτιάξει (και μάλιστα είχε κόψει τότε και τα χόρτα, όπως είπε, αλλά δεν λειτούργησε λόγω μεγάλου κόστους), σε φιλόζωους, να το λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη;
Αποποίηση ευθυνών, λέω εγώ επιεικέστατα, γι’ αυτές τις συμπεριφορές. Και εδώ αρμόζει το Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα!
ΑΛΙΚΗ ΦΙΟΡΕΝΤΖΗ