in ,

Έχουμε "γερασμένη και κουρασμένη" πόλη; video

Θέματα καθημερινότητας της λειτουργίας της πόλης, καθαριότητα, και κυκλοφοριακό, της προβολής και κυρίως της ανάγκης που υπάρχει ώστε να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο προφίλ σαν τόπος, απασχόλησαν τα μέλη του συλλόγου των ιδιοκτητών εστιατορίων και καφέ μπαρ της πόλης χθες το απόγευμα στην γενική τους συνέλευση.

 

Η παρουσία των μελών του συλλόγου και πάλι δεν ήταν αυτή που  να δείξει την δυναμική του κλάδου στην περιοχή, γεγονός που όπως είπε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου που βρέθηκε στην συνέλευση δίνει την εντύπωση πως δεν υπάρχει η μαζικότητα που ο κλάδος έχει ανάγκη.

 

Το ζήτημα αυτό απασχολεί και τα μέλη του συλλόγου τα οποία ήδη προσπαθούν με καρτέλες στοιχείων που μοιράζουν στους επαγγελματίες του χώρου να συλλέξουν κάθε δυνατό τρόπο επικοινωνίας μαζί τους. Ακόμα αναρωτήθηκαν και για το γεγονός της απουσίας από την συνέλευση και του προέδρου του ΔΛΤ και παράλληλα συναδέλφου τους Γιάννη Κοκκίνη. Αναγνώρισαν παράλληλα όμως τα βήματα προόδου  που ήδη έχουν γίνει από το ΔΛΤ στην ζώνη του παραλιακού μετώπου.

 

Επί των θεμάτων που οι επαγγελματίες έθιξαν  απάντησε σχετικά ο Δήμαρχος τονίζοντας πως είναι γεγονός ότι σαν περιοχή έχουμε χάσει την ταυτότητα μας και το προϊόν μας φαίνεται κουρασμένο και γερασμένο και σε αυτό όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Είπε ότι έχουν δρομολογηθεί να γίνουν πράγματα και έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα και ζήτησε την βοήθεια όλων σε αυτό. Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της νέας δημοτικής αρχής ώστε να αλλάξει η εικόνα της περιοχής, μίλησε για την φροντίδα που όλοι πρέπει να δείχνουμε στον τόπο μας και σαν παράδειγμα είπε την συμπεριφορά άλλων πολιτών σε άλλα κράτη που μπορεί το σπίτι τους να είναι ακατάστατο όμως δεν αφήνουν ποτέ βρώμικο το πεζοδρόμιο τους.

14 5 15 kafe bar

Παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει λάθη ή δεν έχουν γίνει πράγματα, είπε ότι ζει μέσα στην πόλη πρωί μεσημέρι βράδυ και ξέρει τα αδύνατα σημαίας της ενώ δεν δίστασε να πεί ότι «θα σπάσουν πολλά αυγά» διότι η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να κάνει αρκετά που δεν θα αρέσουν σε μερικούς. Διευκρίνισε ότι η δημοτική αρχή είναι πάντα σε επαφή με άλλες υπηρεσίες, αστυνομία, εισαγγελέα κ.α ώστε αν υπάρχει μια ηρεμία στην επαφή και στις απαιτήσεις των μεν από τους δε ενώ σημείωσε αρκετές από τις προτάσεις των ίδιων των επαγγελματιών τους οποίος χαρακτήρισε πολύτιμους συνεργάτες.

 

Οι επαγγελματίες αναφέρθηκαν σε παραδείγματα καλύτερης λειτουργίας άλλων διάσημων τουριστικών περιοχών, ζήτησαν την  προβολή του τόπου, την προστασία των επενδύσεων που έχουν γίνει και τόνισαν ότι σαν κλάδος θα είναι στο πλευρό της δημοτικής αρχής για να βοηθήσουν όπου μπορούν και με όποιο τρόπο μπορούν. Άμεσα θα στείλουν επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για διάφορα θέματα στο γραφεί του Δημάρχου ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος και αν μην χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ