in

Έτσι γιόρτασαν στον κόσμο τα Χριστούγεννα, photos

Βηθλέεμ, Κέιπ Τάουν, Αίγυπτος, Αυστραλία, Ντουμπάι, Αραβικά Εμιράρα, Ινδία, Πακιστάν, Τουρκία, Νέα Υόρκη, Βατικανό.

Με χιόνια ή ήλιο. Με κατάνυξη ή στην παραλία. Έτσι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε σε 160 συνολικά χώρες σε όλον τον κόσμο.

Σε μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών του πρακτορείου Reuters, μικροί και μεγάλοι περνούν όμορφες στιγμές σε κλίμα κατάνυξης, ανεξαρτήτων φύλου, θρησκευτικών πεποιθήσεων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικού προφίλ

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για όλους: Από την Αφρική και την Ινδία έως την Ευρώπη και τις ΗΠΑ πρόκειται για μια γιορτή που ενώνει.

Με σκούφους του Άι Βασίλη και μαγιώ, ντόπιοι και τουρίστες πόζαραν για φωτογραφίες πάνω στην άμμο μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε παραλία της Αυστραλίας.

Στο Πακιστάν για λόγους ασφαλείας οι λιγοστοί χριστιανοί της ασιατικής χώρας γιόρτασαν στη μεσονύκτια λειτουργία τη γέννηση του Χριστού, ενώ τον χριστιανικό ναό του Καράτσι φρουρούσαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η λειτουργία στο Βατικανό, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε το εκκλησίασμα να αφήσει στην άκρη τον υλισμό των Χριστουγέννων και να δώσει έμφαση στο πραγματικό μήνυμα της γιορτής περί απλότητας, φιλανθρωπίας και κυρίως αγάπης.

Κοσμοσυρροή και στη Βηθλεέμ, στην οποία εδώ και αρκετό καιρό δεν υπήρχε ξενοδοχείο διαθέσιμο για τους επισκέπτες.

 

 

 

 

φωτο: REUTERS