in , , ,

Έτσι βλέπουν στο Δήμο την νέα εικόνα στην λίμνη Αγίου Νικολάου

Στα πλαίσια της 2ης διαβούλευσης για το Σχέδιο Κανονισμού Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Αγίου Νικολάου που έλαβε χώρα στον στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη με τίτλο: Νέα σκίαστρα και αποκατάσταση παλαιών στην λίμνη Αγίου Νικολάου, η οποία εκπονήθηκε από την Ίρις Περουλιού – Σεργάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικό και Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου Αγίου Νικολάου

Η μελέτη προβλέπει:
– την κατασκευή και χωροθέτηση νέων σκιάστρων (πέργκολες) στην λίμνη Αγίου Νικολάου,
– την αισθητική αναβάθμιση παλαιών σκιάστρων (πέργκολες) βόρειου τμήματος λίμνης Αγίου Νικολάου και
– την αποκατάσταση κτηρίου Τουριστικής Αστυνομίας και μετατροπή του σε χώρο τέλεσης πολιτικών γάμων.

5-10-16-limnh 5-10-16-limnh-7

Η παρέμβαση έχει στόχο την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με σεβασμό στα αξιόλογα και διατηρητέα κτίρια αλλά και την τόνωση της εικόνας της λίμνης στη τουριστική προβολή του τόπου. Οι νέες πέργκολες της λίμνης ακολουθούν λιτή σχεδίαση ενώ ο βασικός άξονάς της είναι η λειτουργική αναβάθμιση ως προς την χρήση.

5-10-16-limnh-3 5-10-16-limnh-1

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, για μεταλλική κατασκευή από υψηλής ποιότητας και σχεδίασης υλικά. Η στέγαση της κατασκευής προβλέπεται να γίνει από ύφασμα PVC με μεγάλες αντοχές στο χρόνο αλλά και στις ειδικές συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων. Προβλέπεται ειδικό σύστημα διοχέτευσης βρόχινου νερού ώστε να εξασφαλίζονται άνετες συνθήκες χρήσης.
Προβλέπονται ειδικές κατασκευές για την οριοθέτηση του κοινόχρηστου χώρου που θα παραχωρηθεί προς χρήση, την προστασία από τον αέρα, καθώς και την ενιαία, τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων (ταμπέλες, μενού, κατάλογος).
Τέλος προβλέπονται ειδικές προδιαγραφές και χρωματολόγιο για τις ομπρέλες και τα τραπεζοκαθίσματα για την ομοιόμορφη συνολική εικόνα.