in ,

"Έρχονται εξελίξεις που κανείς δεν θα περιμένει"

Ένα 24ωρο πριν από την έναρξη των εξετάσεων και με το σύνολο των καθηγητών να τελεί υπό επιστράτευση το ΔΣ της OΛME οδηγήθηκε στην απόφαση να αναστείλει ο κλάδος την απεργία. Tην πρόταση υποστήριξαν οι ΔAKE (N.Δ.), ΠAΣKE (ΠAΣOK) και οι Συνεργαζόμενες Eκπαιδευτικές Kινήσεις (ΣYPIZA), ενώ με την πρόταση διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις.
Με αυτό τον τρόπο έπεσαν άδοξα οι τίτλοι τέλους σε μια μάχη χωρίς νικητές και νικημένους, σε μια απεργία που έτσι κι αλλιώς δεν θα γινόταν. «Η κυβέρνηση παραμένει εκτεθειμένη για τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την απεργία των καθηγητών ενώ ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας εμφανίζεται σε ρόλο σωτήρα επαναλαμβάνοντας την πως το υπουργείο «εξασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

Από τη μεριά μας οι καθηγητές που ψηφίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιβεβαιώνουμε την ενότητα και τη μαχητικότητα του κλάδου κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα. Ελπίζω πραγματικά οι συνάδελφοι που είναι πιο αγωνιστές από κάποιους άλλους να μην χάσουν άδικα την δουλειά τους πέφτοντας στα χαρακώματα που έστησε η τρικομματική κυβέρνηση ηρωικά μαχόμενοι το πρωί της παρασκευής που ξεκινούν οι εξετάσεις.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Βασίλης Καλλιμάντζαλης πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου.

Εν τω μεταξύ στο πλευρό της ΟΛΜΕ και των καθηγητών είχε ταχθεί νωρίτερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ενώ στη διάρκεια της συνέλευσης των προέδρων υποβλήθηκε πάλι αίτημα προς ΓΣEE και AΔEΔY να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή. «Δίνουμε την μάχη της Δημοκρατίας που η κυβέρνηση ήθελε να την φορτώσει σε ένα κλάδο και το θέμα είναι να δούμε από εδώ και πέρα τι έχει να γίνει όχι μόνο για εμάς αλλά για τα ίδια τα παιδιά μας, από την στιγμή που έρχονται μαύρα πράγματα για την δημόσια εκπαίδευση.

Όλη η χώραςκαι όλοι οι φορείς πρέπει να καταλάβουν ότι ζούμε σε ένα καθεστώς δικτατορίας και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη μας.» είπε τέλος ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ