in

Άγιε μας Βασίλη, μην ξεχάσεις τον φίλο μας…

 
Αγαπημένε μας Άη Βασίλη, 
Σου γράφουμε αυτό το γράμμα για να σε παρακαλέσουμε θερμά  να μην ξεχάσεις ένα δεκατριάχρονο παιδί που έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα και είναι απομονωμένο σε ένα  μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης μας. Το σπίτι που μένει έχει μια μεγάλη στενή σκάλα κι επειδή το αγόρι έχει πάρει βάρος, οι δικοί του δεν μπορούν πια  να το μεταφέρουν κάτω. Δύο ολόκληρα χρόνια ψάχνουν για άλλη κατοικία χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα.
 Το επισκεφτήκαμε στο σπίτι του μαζί με καθηγήτρια του  γυμνασίου μας, απολαύσαμε την παρέα του κι εκείνος πέρασε ωραία μαζί μας. Είναι ένα αγόρι ανήμπορο στο  σώμα, αλλά χαρισματικό, με μια καθαρή και αγνή ψυχή με ένα φωτεινό και ντροπαλό χαμόγελο. Περνάει δύσκολα, αλλά είναι δυνατός και γενναίος, ήρεμος, με πολύ κουράγιο και  πολλά όνειρα. Του αρέσει το ποδόσφαιρο, ο Μέσσι και η Μπαρτσελόνα. Ο αγαπημένος του ήρωας είναι ο Σπάιντερμαν και θα ήθελε να γίνει τραυματιοφορέας, για να μπορεί να βοηθάει τους άλλους, πράγμα αξιοθαύμαστο. Ο  αδελφός του, ένα γελαστό παιδί της Τρίτης τάξης του Γυμνασίου μας, συμπαραστέκεται διαρκώς με κάθε δυνατό τρόπο στον αδελφό του και στους δικούς του. Οι γονείς του είναι ευγενέστατοι, καλόκαρδοι και φιλόξενοι άνθρωποι και κάνουν κάθε θυσία για το παιδί τους. 
Το απόγευμα που επισκεφτήκαμε το αγόρι, μας εκμυστηρεύτηκε  σε ότι το μόνο που ζητάει από εσένα είναι ένα σπίτι. Ένα σπίτι για να το ενοικιάσει η οικογένειά του, ισόγειο ή με ασανσέρ. Θέλει τόσο  να έρθει στο σχολείο για να έχει φίλους. Κάθε μέρα μόνο ένας καθηγητής τον διδάσκει μία ώρα κατ΄οίκον.Το αγαπημένο του μάθημα στο σχολείο είναι η γυμναστική, ενώ του αρέσει πολύ η μουσική και το αρμόνιο. Λαχταράει  να βγει έξω από το σπίτι, να πηγαίνει βόλτες ειδικά στον ΕΟΤ. Έχει ανάγκη να νιώσει κι αυτός ελεύθερος, έχει εξάλλου κι αυτός δικαιώματα, όπως όλα τα παιδιά!  

Σε παρακαλούμε Άη Βασίλη, πραγματοποίησε την επιθυμία του παιδιού, είναι εύκολο για σένα!   Είναι σκληρό και τόσο άδικο να είναι κλεισμένο ένα παιδί συνέχεια μέσα στο σπίτι και να μην έχει προσβασιμότητα ούτε στο σχολείο, ούτε σε φίλους, ούτε σε βόλτες  ούτε πουθενά! 
Μην ξεχνάς ότι ολόκληρο  το Γυμνάσιό μας περιμένει  να το υποδεχτεί! Έχει μάλιστα τοποθετηθεί ειδικό αναβατόριο  για τον μικρό μας συμμαθητή, που κανονικά θα φοιτούσε στην πρώτη Γυμνασίου.  
Κάνε γρήγορα Άη Βασίλη, γιατί το αγόρι και η οικογένειά του σε έχουν πολλή ανάγκη… Όλοι ελπίζουμε σε σένα. Εσύ μπορείς να φωτίσεις τον νου και την καρδιά κάποιου ιδιοκτήτη, ώστε να ενοικιάσει  το σπίτι του στην οικογένεια.
Αλλά πρόσεχε πολύ, μην καθυστερείς … 
Κι αν σου  φαίνεται ότι  στις μέρες μας έχει χαθεί  η αγάπη και η αλληλεγγύη στους ανθρώπους , να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να τις βρεις στην ψυχή αυτού του  παιδιού στον Άγιο Νικόλαο.                                                                                                   
Με πολλή αγάπη , 
 εθελοντική ομάδα Μαθητών του  1ου Γυμνασίου