ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0
      

Πλατεία Ελούντας.

            Χώρος χύμα. Χρήσεις ανάκατες. Κινήσεις αυτοκινήτων άναρχες, κινήσεις πεζών, χώροι στάθμευσης, εκμετάλλευση κοινόχρηστου χώρου χωρίς πρόγραμμα.


 
                       Ξαφνικά (;) διαπιστώνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου ότι ο χώρος που ενοικιάζει ο ίδιος ο δήμος εδώ και πάνω από 20 χρόνια, κακώς τον ενοικιάζει (!!!). Και αντί να επιστρέψει τα χρήματα στους επιχειρηματίες από τους οποίους τα έχει εισπράξει ή να τα αποδώσει στο δημόσιο, τους κοινοποιεί υπέρογκα πρόστιμα !!! για τα 2 τελευταία χρόνια. Αν ο χώρος που ενοικίαζε τόσα χρόνια δεν είναι στην δικαιοδοσία του, πως νομιμοποιείται να επιβάλει πρόστιμα ; Και μάλιστα με αποφάσεις της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών !!! 
            Στην συνέχεια και με το πρόσχημα της τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων τους, προτείνεται στους καταστηματάρχες να αλλάξουν θέση στις πέργκολές τους, σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από 25 και 30μ. από τα καταστήματά τους, με βάση μια πρόταση που διαμόρφωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, τελείως αυθαίρετα, χωρίς να είναι σύμφωνη με κάποια από τις μελέτες που πρόσφατα βραβεύθηκαν στα πλαίσια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που έγινε και που στοίχισε στον Δήμο και τους δημότες της Ελούντας αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Χωρίς καμιά εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου 20 μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και 2 μήνες πριν από τις εκλογές !!! 
            Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στον τόπο μας σήμερα; Και η χρηστή και δίκαιη διοίκηση; Η αίσθηση για προεκλογική εξυπηρέτηση φίλα προσκείμενων σε όλο της το μεγαλείο. Με σαφή αγνόηση κάθε νόμιμης διαδικασίας. Και κάθε έννοιας δικαίου. Δημιουργία αναταραχής, κλίμα πόλωσης και ότι σωθεί. Όσο για το πραγματικό συμφέρον του τόπου κανένα ενδιαφέρον.
            Κρίμα. Θα περίμενε κανείς να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς και φέτος, και με το κλείσιμο της τουριστική περιόδου να αναζητηθεί μια λύση κοινής αποδοχής. Αν πράγματι το ζήτημα αυτό είναι τόσο βασικής σημασίας για το χωριό, γιατί δεν ανακινήθηκε από τον περασμένο Οκτώβρη ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για ολοκληρωμένη και δίκαιη αντιμετώπιση, αλλά αντιμετωπίζεται με τόση βιασύνη και προχειρότητα;
            Τα συμπεράσματα δικά σας.
        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η  απεργία της 20ης Ιουλίου ήταν μια μάχη των εργαζόμενων του κλάδου σε όλη τη χώρα. 

      20 Ιουλίου 2017 – Πανελλαδική απεργία Eπισιτισμού-Tουρισμού   Στην καρδιά…