in , , ,

Τιμή στον ήρωα Ζερβονικόλα, στη Νεάπολη.

Την Κυριακή ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα την Κυριακή του ΑΟΑΝ με την ομάδα από την Μάνδρα Αττικής θα βρεθούν στην περιοχή μας τόσο ο Δήμαρχος του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσάμος και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Μάριος Βασιλείου.

 Την αποστολή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας θα υποδεχτεί στη Νεάπολη ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοσθένης Μεθυμάκης ενώ έγινε χθες συνάντηση στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας της Νεάπολης προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της οργάνωσης της τιμητικής αυτή εκδήλωσης.

Παρόν ήταν ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Κίμων Χουρδάκης, η αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Μαρία Κωστάκη και η Μαρία Φορτετζανού μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας.  Την Κυριακή αμέσως μετά την δοξολογία στην Μεγάλη Παναγία, οι αποστολές και από τους δύο Δήμους θα καταθέσουν στεφάνια στην προτομή του ήρωα στρατηγού Ζερβονικόλα που βρίσκεται στον Δημοτικό κήπο της Νεάπολης. Να θυμίσουμε ότι ο ήρωας Ζερβονικόλας ήταν ο διοικητής των έξι ανατολικών επαρχιών, πολέμησε και ηρωικά έχασε την ζωή του στη Νεάπολη.

Πριν χρόνια ο Δήμος Νεάπολης είχε μεταφέρει τα οστά του στην Μάδρα Αττικής συμμετέχοντας σε μια σειρά εκδηλώσεων τιμής προς τον ίδιο ενώ παράλληλα είχε τοποθετηθεί και ο ανδριάντας του στον δημοτικό κήπο.  Την Κυριακή στην εκδήλωση τιμής που θα γίνει, πέρα την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, θα υπάρξουν και σύντομοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους και των δύο Δήμων. «Είναι χρέος μας να τιμούμαι όσους έχουν θυσιαστεί για τον τόπο μας και να τους αποδίδουμε τις  τιμές που τους αρμόζουν» σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος.

ΘΑΝΟΣ Κ.
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ
           
   Για απονομή τιμής του στρατηγού Ζερβονικόλα
  Τόπος:   έμπροσθεν προτομής στον Δημοτικό κήπο Νεάπολης
  Ώρα:    10.30   μετά την εκκλησία
 Επιμνημόσυνη δέηση
 Κατάθεση στεφάνων:
         Δήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου
         Δήμαρχος Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας
  
         Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος
      Δημοτικής  Ενότητας Νεάπολης
     Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας
         Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης
         Σύλλογος Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου
         Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης παράρτημα Νεάπολης
 1ενός λεπτού σιγή
       
       Εθνικός Ύμνος
     ΤΕΛΟΣ   ΤΕΛΕΤΗΣ
                                                             ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ