in ,

Φουρνιά αστεριών του τένις από τον Αγιο Νικόλαο

Το διήμερο 20 και 21 Ιανουαρίου 2018, ο σύλλογος του Αγίου Νικολάου Λατώ συμμετείχε στο junior Masters της Ζ’ Ένωσης στις εγκαταστάσεις του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. με 6 αθλητές και αθλήτριες.
 
Οι Αλεξανδρίδης Ιωάννης, Σφυράκης Νικόλαος και Χαμηλάκης Εμμανουήλ αγωνίστηκαν στην κατηγορία Αγόρια 14, Η Κοντολαιμάκη Μάρα στην κατηγορία Κορίτσια 14, Η Δαβράδου Εμμανουέλλα στην κατηγορία Κορίτσια 12 και ο Ξιάρχος Εμμανουήλ στην κατηγορία Αγόρια 12.
Στο junior Masters είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι 8 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες για τις κατηγορίες Αγόρια , κορίτσια κάτω των 12, 14, 16 ετών οι οποίοι το αγωνιστικό έτος 2017 συγκέντρωσαν αθροιστικά την μεγαλύτερη βαθμολογία στα 5 Ενωσιακά Πρωταθλήματα (Ε3).
Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες χωρίστηκαν σε ομίλους και αντιμετώπισαν τους αντιπάλους τους σε παιχνίδια κατάταξης με στόχο στο τέλος του διημέρου να ανακυρηχθεί ο κορυφαίος σε κάθε κατηγορία.
Στην κατηγορία αγόρια 14, στον ίδιο όμιλο κληρώθηκαν οι συμπαίκτες Σφυράκης και Χαμηλάκης οι οποίοι αντιετώπισαν ο ένας τον άλλο με τελικό νικητή τον Σφυράκη με σκορ 6-3,7-5.Στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, ο Σφυράκης κέρδισε και τον Καρά με σκορ 6-3, 6-0 αλλά γνώρισε την ήττα από τον φορμαρισμένο Δελάκη με 2-6,0-6. Ο Σφυράκης πέρασε στην επόμενη φάση σαν 2ος στον όμιλο , κερδίζοντας τον Περδικάκη από την Ιεράπετρα με σκορ 6-2,0-6,10-5 καταλαμβάνοντας έτσι την 3η θέση στην διοργάνωση, την καλύτερη που έλαβε αθλητής του συλλόγου μας.
 
Ο Χαμηλάκης, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων του ομίλου, γνώρισε και εκείνος την ήττα από τον Δελάκη με 0-6,0-6 και από τον Καρά έπειτα από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στο super tie break με τελικό σκορ 2-6, 6-4 (8-10) Η τελική θέση που κατέλαβε ήταν η 8η.
Ο Αλεξανδρίδης κληρώθηκε στον άλλο όμιλο της κατηγορίας και έπαιξε με τον Περδικάκη απ τον οποίο γνώρισε την ήττα με σκορ 4-6,3-6. Στην συνέχεια αγωνίστηκε ενάντια στον Γκαγκαουδάκη από τον οποίο γνώρισε την ήττα με σκορ 3-6,0-6 και στο τελευταίο παιχνίδι, νίκησε τον Μανδαλενάκη με σκορ6-2,6-3. Αυτή του η νίκη τον οδήγησε και στην κατάκτηση της 7ης θέσης.
Στην κατηγορία κορίτσια 12, η Κοντολαιμάκη ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα της από την Γεωργακάκη με σκορ 2-6,2-6 και στην συνέχεια κέρδισε τον δευτερο απέναντι στην νεαρή Γαρεφαλάκη με 6-3,6-1. Στον επόμενο αγώνα ηττήθηκε από την νεαρή Μαρινάκη με σκορ 6-2,7-5 και στο τελευταίο παιχνίδι το οποίο δεν τελείωσε ποτέ λόγω κακοκαιρίας, έχανε με 0-4 απέναντι στην φορμαρισμένη και μετέπειτα νικήτρια Κωστάκη. Η τελική θέση που έλαβε ήταν η 4η.
Στους μικρότερους αθλητές μας, η Δαβράδου στην κατηγορία Κ12, ξεκίνησε δυνατά τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Πρινιανάκη την οποία κέρδισε με 7-5, 2-0 (ret) και στην συνέχεια γνώρισε δυο ήττες απέναντι στην Καραπαντάζή με σκορ 1-6, 6-7(3) και Δερμιτζάκη 1-6, 1-4 (ret).
Στην επόμενη φάση ηττήθηκε από την Γιορταμάκη με σκορ 4-6, 2-6 και κατέλαβε την 6η θέση στο τουρνουά.
Ο Ξιάρχος, ξεκίνησε και εκείνος με το δεξί τις υποχρεώσεις του, κερδίζοντας τον Νίνο με σκορ 6-4, 6-2 αλλά στην συνέχεια ηττήθηκε από τους Μαράκη με 5-7, 1-6 και Βολτυράκη με 4-6 6-7(10-8). Στην επόμενη φάση ηττήθηκε από τον Τζωρμπατζάκη με σκορ 1-6,2-6 και κατέλαβε την 6η θέση στο τουρνουά.
Σε αυτή την πρώτη διοργάνωση της αγωνιστικής χρονιάς, συνόδευσαν τους αθλητές, εκτός από τους γονείς τους και οι προπονητές του συλλόγου Μήλας Γεώργιος και Τζώρτζης Ιωάννης, οι οποίοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια και έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια.
Επόμενη διοργάνωση είναι το βαθμολογούμενο 1ο Ενωσιακό τουρνουά (Ε3) για το 2018 στα Χανιά, στο οποίο ο
ΑΟ Λατώ θα λάβει μέρος με τους παρακάτω αθλητές:
Μαγουλιανό Εμμανουήλ (Α16), Αλεξανδρίδη Ιωάννη, Σφυράκη Νικόλαο,Χαμηλάκη Εμμανουήλ(Α14),Κοντολαιμάκη Μάρα, Δαβράδου Εμμανουέλλα (Κ14), Ξιάρχο Εμμανουήλ, Μαγουλιανό Δημήτριο(Α12). Συνοδοί των αθλητών θα είναι οι προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων Μήλας Γεώργιος και Τζώρτζης Ιωάννης, μαζί με τους γονείς των νεαρών αθλητών.