in

Σημαντικές διακρίσεις για τα σχολεία του Μεραμπέλλου στους αγώνες ρητορικής τέχνης [VIDEOS]

Στον απόηχο πλέον του 2ου Παγκρήτιου Αγώνα ρητορικής τέχνης ο απολογισμός για το Λασιθι και γενικά την Κρήτη φαντάζει θετικός.
180 μαθητές εκπροσωπώντας 31 σχολεία από κάθε γωνία την Κρήτης βρέθηκαν σε ένα 3ήμερο λόγου στο Ρέθυμνο για να λάβουν μέρος στην πλέον μεγαλύτερη θα λέγαμε μαθητική ρητορική συνάντηση. Οι μικροί αυτοί ρήτορες από ηλικίες 12-18, δηλαδή μαθητές γυμνασίου και λυκείου αγωνίστηκαν σε «δοκιμασίες» όπως ο αυθόρμητος και ο προτρεπτικός λόγος, η εκφραστική ανάγνωση και το ομαδικό άθλημα των διττων λόγων.
Σημαντικές διακρίσεις όμως γνώρισαν και σχολεία του Λασιθίου με το 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου να επιστρέφει έχοντας μαζί του 1 αργυρό μετάλλιο από την Μαρία Αρχαύλη στον προτρεπτικό και ένα χάλκινο από τον Μάριο Μαμούτη στο αυθόρμητο λόγο και  αλλά και 3 σημαντικές διακρίσεις με βραβείο αλληλεγγύης στις Μπελούκα Μαργαρίτα, Γκουργκούνη Ιωάννα και Θεοδώρου Ειρήνη για την βοήθεια τους στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Για το 2ο Γυμνάσιο ο μαθητής Σταμάτης Μαντζουράνης κέρδισε το 2ο βραβείο καλύτερου ομιλητή στους διττους λόγους γυμνασίου.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στις καθηγήτριες για το λύκειο κα Μάμου και κα Τσαγκαράκη και για το γυμνάσιο κα Τουτουδάκη και κα Γιανναδάκη
Στους αγώνες επίσης συμμετείχαν το 1οΓΕΛ και το 3ο Γυμνάσιο έχοντας καλές επιδόσεις.
Για την Νεάπολη ο μαθητής της Γ λυκείου Γιάννης-Στέλιος Τζιρβελάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αυθόρμητο λόγο και η ομάδα των διττων αποτελούμενη από τους: Νίκο Κατερινάκη, Μαρίνα Παντερμαράκη και Μαριλένα Χριστοπούλου απέσπασαν το ασημένιο μετάλλιο για τη 2η θέση στο αγώνισμα των διττων λόγων.
Σημαντική ήταν όμως και η διάκριση για τον γυμνάσιο Νεάπολης μιας και η μικρή Ελένη Κριτσωτάκη κατόρθωσε να φτάσει στην 3 θέση στον τελικό του αυθόρμητου λόγου. Υπεύθυνες καθηγήτριες για το λύκειο η κα Πατεράκη, κα Κυπριωτάκη και κα Ανδρουλάκη.
Από τη μεριά του γυμνασίου συνοδοί ήταν η κα Γαλανάκη και η κα Σηφαντωνάκη.
λλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές για τον ζήλο, την όρεξη και το ενδιαφέρον που έδειξαν όλη τη χρόνια ανεξάρτητα από την θέση που κατέλαβαν.
Μιλώντας στη κάμερα του fonien.gr η κα Λουτριανάκη πρόεδρος της Ελληνικής ένωσης για την προώθηση της ρητορικής στην εκπαίδευση έκανε λόγο για τη σημασία την ρητορικής στη ζωή των μαθητών και για την εξέλιξη της στα σχολεία.

fonien.gr - Αγώνες Ρητορικής Τέχνης - Λουτριανάκη (28-4-2018)


Ο κ. Σπαθάρας επίκουρος καθηγητής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης μίλησε από την μεριά του πανεπιστημίου για την στήριξη που παρέχει το πανεπιστήμιο στους αγώνες αυτούς και ο κ. Κορναράκης σχολικος σύμβουλος φιλολόγων Ηρακλείου μίλησε για την αύξηση του ενδιαφέροντος από την μεριά την μαθητών μιας και οι αριθμοί όπως τονιζει είναι προτρεπτικοι.

fonien.gr - Αγώνες Ρητορικής Τέχνης - Σπαθαράς (28-4-2018)


fonien.gr - Αγώνες Ρητορικής Τέχνης - Κορναράκης (28-4-2018)


Από την μεριά μας ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και του χρόνου με τη νίκη!

fonien.gr - Αγώνες Ρητορικής Τέχνης - Χαιρετισμοί (28-4-2018)


 
Μ.Μ.