in

Πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στην αστυνομία

Στη Βουλή τα στοιχεία για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ΕΛΑΣ. Σε καραντίνα 173 αστυνομικοί και ακόμη 54 στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Αντίδραση από Γ. Ραγκούση.

Στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουμε στην ελληνική αστυνομία 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 173 περιστατικά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στην πυροσβεστική υπηρεσία, έχουμε 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα και σε κατ’ οίκον περιορισμό 4.

Στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και 54 περιστατικά σε κατ’ οίκον περιορισμό (που είναι τα πρόσωπα τα οποία προκύπτουν μέσα από την ιχνηλάτηση και μένουν για κάποιο χρονικό διάστημα σε καραντίνα).

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κατάστασης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γ. Ραγκούσης.

Σε δήλωσή του χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των αστυνομικών για τις υγειονομικά απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούν τα καθήκοντά τους. «Ενώ έχουν εκ των πραγμάτων επιφορτιστεί με ένα σημαντικό πρόσθετο βάρος για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ έχουν αποκλειστεί από την κυβέρνηση και από το επίδομα των εορτών 2019, αλλά και από πρώτο επίδομα κορωνοϊού, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με μία εξοργιστικά συνεχιζόμενη κυβερνητική προχειρότητα, αδράνεια κι αναισθησία.

Είναι δε τέτοιου μεγέθους η κυβερνητική αβελτηρία, που αποκορύφωμά της ήταν η απαράδεκτη από κάθε άποψη, απόφαση να μετατραπούν συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα -όπως για παράδειγμα αυτό της Νίκαιας- σε ψευτονοσοκομειακούς χώρους για την παραμονή κρατουμένων, θετικών στην Covid-19», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr