in

«Η Φυσική που πρέπει να διδάσκεται»

Εκδήλωση του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης το Σάββατο 16 Νοέμβρη και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Μανώλης Καρέλης» του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω)

Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, στα πλαίσια των δράσεων εκλαΐκευσης της Φυσικής και ανάδειξης της αναγκαιότητας για αλλαγές στα προγράμματα σπουδών στα σχολεία, σας καλεί σε εκδήλωση με θέμα:
«Η Φυσική που πρέπει να διδάσκεται»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοέμβρη και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Μανώλης Καρέλης» του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω). Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ειδικά σε μαθητές που θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις δύο ομιλίες να έρθουν σε επαφή με
την σύγχρονη φυσική τόσο σε επίπεδο ιδεών, όσο και στο επίπεδο της έρευνας.
Οι ομιλίες θα είναι:
– «Περιήγηση στον κόσμο των δισδιάστατων Υλικών» από τον Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κιοσέογλου
– «Διδάσκοντας Σύγχρονη Φυσική στο σχολείο» από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης κ. Μιχάλη Καραδημητρίου
Στόχος των ομιλητών να δώσουν με απλό τρόπο μια εικόνα για τις βασικές ιδέες της σύγχρονης Φυσικής που δεν διδάσκεται σήμερα στα σχολεία.
Η σύγχρονη Φυσική όπως θεμελιώθηκε στις αρχές του 1900 με την «κβαντική επανάσταση», αποτελεί σήμερα το εργαλείο για να κατανοήσουμε πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας, να κατασκευάσουμε νέα καινοτόμα υλικά στα εργαστήρια και να προχωρήσουμε την τεχνολογία βήματα μπροστά.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής.
Ηράκλειο, 10 Νοέμβρη 2019
To Διοικητικό Συμβούλιο