in ,

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν, τι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση μας

 
Κάθε εποχή επιβάλλει τις δικές της ανάγκες στην οδήγηση. Η βροχή που φέρνει το φθινόπωρο και ο χειμώνας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις οδικές συνθήκες ή και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Τι χρειάζεται να προσέχουμε λοιπόν όταν οδηγούμε με βροχερό καιρό;
Το κατάστημα ΤΡΟΧΟΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ πάντα δίπλα στους οδηγούς, τώρα με την αλλαγή στα καιρικά φαινόμενα επισημαίνει τα εξής:
-Το πιο βασικό είναι η ορατότητα μας. Φροντίζουμε ώστε οι υαλοκαθαριστήρες μας να είναι σε καλή κατάσταση καθώς τα πολυκαιρισμένα και φθαρμένα μάκτρα δεν απομακρύνουν αποτελεσματικά τις σταγόνες και αφήνουν σημάδια που περιορίζουν το οπτικό μας πεδίο.
-Αποφεύγουμε τους νερόλακκους. Σε περίπτωση που τα νερά πεταχτούν και μπουν στον κινητήρα από το σύστημα εισαγωγής του αέρα, θα προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο όχημα μας. Ακόμα, οι νερόλακκοι ίσως κρύβουν μια μεγάλη λακούβα που θα φθείρει τα ελαστικά μας.
-Ελέγχουμε την κατάσταση των ελαστικών μας. Το φαινόμενο της υδρολίσθησης μπορεί να συμβεί και στο πιο σύγχρονο αυτοκίνητο. Εάν τα ελαστικά είναι φθαρμένα, πατάνε πάνω στο νερό χωρίς να το απομακρύνουν κι έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χαθεί ο έλεγχος του οχήματος.
-Αυξάνουμε τις αποστάσεις ασφαλείας και επιβραδύνουμε πιο ομαλά. Με τον κίνδυνο να μπλοκάρουν ευκολότερα οι τροχοί σε ένα απότομο φρενάρισμα, προσέχουμε πάντα να έχουμε απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ώστε να μειώσουμε ταχύτητα όσο πιο ομαλά γίνεται και να διατηρήσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.
-Εξίσου ομαλά πρέπει και να επιταχύνουμε σε βρεγμένο οδόστρωμα. Ένα σπινιάρισμα μπορεί να ενεργοποίησει το σύστημα ESP το οποίο αναγνωρίζοντας έλλειψη πρόσφυσης, θα μπλοκάρει την εκκίνηση του οχήματος.
 
κατάστημα ΤΡΟΧΟΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ Αγιος Νικόλαος
Κων/νου Καραμανλή 11,
τηλ 2841 024325