Ενισχύεται η ζήτηση των Γερμανών για διακοπές στην χώρα μας

0
      

Περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης για Ελλάδα προβλέπουν για το 2018 οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ, όπως και καλές επιδόσεις για Ισπανία, Πορτογαλία και Κροατία και συνέχιση της ανάκαμψης της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Τυνησίας.

Η Ελλάδα ως ασφαλής και φιλόξενος προορισμός θα έχει αύξηση κρατήσεων και το 2018, σύμφωνα με τον ελληνικών συμφερόντων τουρ οπερέιτορ Attika Reisen του κ.Μιχάλη Καραβά, ωστόσο ο Vtours εκτιμά ότι η άνοδος των τιμών σε Ελλάδα και Ισπανία θα περιορίσουν τη ζήτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελάδος, οι Γερμανοί “εισέφεραν” σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ, με αύξηση 27,8% στον ελληνικό τουρισμό στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017, ενώ οι αφίξεις τους αυξήθηκαν κατά 17,7%, ξεπερνώντας τα 3,5 εκατομμύρια.

Στον Bentour εκτιμούν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ζήτηση από οικογένειες το 2018.

Ωστόσο, οι τουρ οπερέιτορ κρατούν επιφυλάξεις για απρόβλεπτες εξελίξεις την εφετινή χρονιά, όπως την πολιτική αβεβαιότητα σε μεγάλους προορισμούς, την τρομοκρατία, τον υπερτουρισμό σε δημοφιλείς προορισμούς και τις συνέπειες των ανακατατάξεων στις αερομεταφορές.

Σε γενικές γραμμές, προβλέπουν αύξηση των εσόδων άνω του 5%, σύμφωνα με έρευνα του fvw, έναντι αύξησης 2% το 2017.

Από τις 30 εταιρίες που συμμετείχαν στην έρευνα του fvw, οι μισές περιμένουν αύξηση εσόδων άνω του 5% το 2018 και το ένα τρίτο 2-5%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σταθερότητα της οικονομίας, τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και η χαμηλή ανεργία προσφέρουν ένα καλό μακρο-οικονομικό περιβάλλον τουριστικής αγοράς.

Οι 3 μεγαλύτεροι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ, TUI, Thomas Cook και DER Touristik, περιμένουν μονοψήφια αύξηση εσόδων το 2018.

πηγη tornosnews.gr

       
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣτΕ: Ιδιο επίδομα θέσης ευθύνης δικαιούνται όλοι οι προϊστάμενοι σε Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα

       Αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ την άνιση μισθολογική μεταχείριση που είχαν οι προϊσ…