Αποκατάσταση της αλήθειας, απο τον Πετσαλάκη

0
      

Δήλωση του Μ.Πετσαλάκη για την παραπομπή σε δίκη των πρώην διοικητικών συμβουλίων της Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε. Ο.Τ.Α

Επειδή τελευταία πολύς ντόρος γίνεται για την εμπλοκή μου στην παραπομπή σε δίκη των πρώην διοικητικών συμβουλίων της Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε. Ο.Τ.Α., θεωρώ υποχρέωσή μου για αποκατάσταση της αλήθειας να διασαφηνίσω τα παρακάτω:
1. Ουδεμία σχέση έχω με την παραπομπή σε δίκη του πρώην Δ.Σ. κατά την περίοδο μέχρι 31/12/2010. Εκ της θέσεώς μου, ως πρόδρος του τοπικού διαμερίσματος Βραχασίου μετά την 1/1/2011, δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω τι είχε γίνει στην εταιρεία σε προγενέστερο διάστημα και ως εκ τούτου δεν είχα στοιχεία εναντίον τους.

2. Η παραπομπή αυτή σε δίκη οφείλεται στα ευρήματα του ελέγχου ορκωτού λογιστή, που παρήγγειλε ο νυν πρόεδρος της εταιρείας κ. Γ. Φθενάκης με την απόφαση 30/3-11-2011, που έλαβε το νέο Δ.Σ. της εταιρείας. Παραθέτω την πρώτη σελίδα του πορίσματος του ελέγχου του ορκωτού λογιστή, όπου φαίνεται ποιός παρήγγηλε τον έλεγχο.

3. Ο έλεγχος αφορούσε μόνο την περίοδο από 23/6/2009 μέχρι 31/12/2010 και όχι την περίοδο μετά την 1/1/2011 και πληρώθηκε από την εταιρεία με το ποσό των 7000 ευρώ περίπου, όπως προκύπτει από τη «Διαύγεια». Είναι δε απορίας άξιο, γιατί ενώ ζητήθηκε από την εταιρεία έλεγχος μέχρι την 31/12/2010, δε ζητήθηκε αντίστοιχος έλεγχος για τη μετά την 1/1/2011 περίοδο, που το τοπικό συμβούλιο ζητούσε έλεγχο.

4. Καμία δυνατότητα δεν είχα εγώ να ζητήσω τον έλεγχο της εταιρείας, πρώτον διότι δεν είχα έννομο συμφέρον που να μου επιτρέπει να επιβάλω τον έλεγχο και δεύτερο διότι δεν θα είχα τη δυνατότητα να πληρώσω 7000 ευρώ για να προκαλέσω τον έλεγχο.

5. Οι καταγγελίες μου για την εταιρεία αφορούν την περίοδο από 1/1/2011 και μετά, στην περίοδο που ήμουν πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Βραχασίου. Για την περίοδο εκείνη ενημέρωσα τον εισαγγελέα ότι το ΑΣΕΠ έκρινε παράνομες τις προσλήψεις της Επιχειρησιακής Βραχασίου, ότι οι καντίνες λειτουργούσαν χωρίς άδεια και ότι μισθώθηκε γραφείο της εταιρείας χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την κατάθεσή μου.

6. Οτιδήποτε άλλο πέρα των παραπάνω είναι ψευδές και συκοφαντικό και καμιά σχέση δεν έχει με την αλήθεια. Αν αντιληφθώ ότι τα γνωστά «παπαγαλάκια» συνεχίζουν να διαστρευλώνουν την αλήθεια και να δημιουργούν παραπλανητικές και ψευδείς εντυπώσεις, να είναι είναι σίγουρα ότι θα καταφύγω στη δικαιοσύνη, όπως έχω κάνει και άλλοτε. 


Ο Δηλών
Μ. Πετσαλάκης
Πρώην πρόεδρος
Τοπικής κοινότητας Βραχασίου

        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόντρα στο ρεύμα

      Του Γιώργου Αλέξη… Η Ψυχολογία της μάζας έχει απασχολήσει πολλούς ψυχολόγους σ…