in , , ,

Πανσέληνος από την κορυφή της Οξάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Τη μαγευτική θέα του κόλπου της Ελούντας λουσμένου στο φως της Αυγουστιάτικης πανσέληνου, θα απολαύσουμε την Πέμπτη 18 Αυγούστου.
          Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του απογευματινή κυκλική πεζοπορία και ανάβαση στην κορυφή της Οξάς. Η πεζοπορία ξεκινά από την Ελούντα, θα κατευθυνθούμε στην περιοχή ‘Καλός Λάκος’ και από ανηφορικό μονοπάτι μετά από 40΄ πορεία, θα ανεβούμε στην Οξά (υψόμετρο 563μ.). Θα συνεχίσουμε για μισή ώρα ακόμη μέχρι το σημείο που βρίσκεται το  εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού και θα περιμένουμε να δύσει ο ήλιος και να ανατείλει το πιο λαμπρό φεγγάρι του χρόνου, το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου. Η θέα από την κορυφή ανεμπόδιστη και μαγευτική: πανοραμική άποψη του ‘κόρφου’ της Ελούντας, του Αγίου Νικολάου, του κόλπου του Μεραμπέλλου, με το νησιώτικο σύμπλεγμα των Διονυσάδων στο βάθος του απέραντου γαλάζιου του Κρητικού πελάγους. Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή στο σημείο εκκίνησης.
     ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Πέμπτη το απόγευμα στις 18:00. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.
     ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας
     ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6944782507
     ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ : 1,5 ώρα (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις), βαθμός δυσκολίας 1. Φακός απαραίτητος και αντιανεμικό μπουφάν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της μέρας.
     ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: pezopories.blogspot.gr