in

Η γιγαντομαχία της Κρήτης 150 χρόνια μετά τιμήθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου [VIDEOS – PICS]

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η επέτειος για τα 150 χρόνια από τη μάχη του Λασιθίου στον χώρο της μονής της Παναγίας Κρουσταλλένιας.
Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στη μονή με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Γκεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο εντεταλμένος για θέματα υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Κλώντζας και εκπρόσωποι φορέων.
Πολύς ήταν επίσης και ο κόσμος που παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνων και τα υπόλοιπα δρώμενα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τον φόβο της βροχής κάτι που τελικά δεν αποφευχθηκε, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται μέσα σε σφοδρή καταιγίδα!
 

fonien.gr - H Μάχη του Λασιθίου - Παναγία Κρουσταλλένια (28-5-2017)


fonien.gr - H Μάχη του Λασιθίου - Κώστας Ζουράρις - Ομιλία (28-5-2017)


fonien.gr - H Μάχη του Λασιθίου - Γιάννης Στεφανάκης - Ομιλία (28-5-2017)


fonien.gr - H Μάχη του Λασιθίου - Κασωτάκης - Ομιλία (28-5-2017)


fonien.gr - H Μάχη του Λασιθίου - Αναστασάκης - Ομιλία (28-5-2017)


fonien.gr - H Μάχη του Λασιθίου - Μουσικά δρώμενα (28-5-2017)


Στιγμιότυπα από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στο βίντεο από την ζωντανή μετάδοση του fonien.gr.

Η Μάχη του Λασιθίου


Θα ακολουθήσουν στο fonien.gr βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση σε υψηλή ανάλυση, δηλώσεις καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.