in ,

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας…”, ανακοίνωση των εκπαιδευτικών ειδικού νηπιαγωγείου και Δημοτικού Αγίου Νικολάου

Ανακοίνωση Συλλόγων Διδασκόντων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου

Έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το κλείσιμο όλων των σχολικών  μονάδων στις κόκκινες περιοχές (Δήμος Αγίου Νικολάου, Δήμος Πατρέων, Δήμος Χαλκιδέων), εκτός των δομών Ειδικής Αγωγής, οι σύλλογοι διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής (δήμου Πατρέων και Χαλκιδέων) αποφάσισαν να συντάξουν επιστολές όπου εκθέτουν την άποψή τους για την εξαίρεση και την άνιση αντιμετώπιση της Ειδικής Αγωγής.

Έτσι και οι Σύλλογοι Διδασκόντων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου, αποφάσισαν να κινηθούν ανάλογα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Όλα τα μέλη του εκάστοτε Συλλόγου ενημερώθηκαν για την επιστολή διαμαρτυρίας. Υπήρξε κατά συντριπτική πλειοψηφία θετική στάση εκτός από δύο άτομα που διαφώνησαν. Ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, διεξήχθησαν σύλλογοι διδασκόντων, τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, συντάχθηκε πρακτικό (αρ. 4 / 09-02-2021), όπου καταγράφηκαν και οι δύο μειοψηφήσαντες, και όλοι έλαβαν γνώση και υπέγραψαν σε αυτό με σκοπό τη διακίνηση της προαναφερθείσας επιστολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Με αίσθημα ευθύνης, αξίζει να σημειωθεί πως ουδέποτε οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου θα προέβαιναν σε οποιαδήποτε κίνηση χωρίς την τήρηση νόμιμων και δημοκρατικών διαδικασιών και ασφαλώς την κατοχύρωση της πλειοψηφίας των μελών τους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας είναι διαθέσιμο, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων

Ειδικού Δημοτικού & Νηπιαγωγείου