in

“Λασίθι ώρα ευθύνης” – Η πολυδιαφημισμένη αποκατάσταση του ΤΕΕ Αγίου Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου και η πραγματική εικόνα του

Εικόνα εγκατάλειψης και διάλυσης παρουσιάζει το κτίριο του πρώην ΤΕΕ Αγίου Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου το οποίο ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης είχε πολυδιαφημίσει το Σεπτέμβριο του 2022 ανακοινώνοντας πως προχωρά σε αποκατάσταση του ενισχύοντας τις υποδομές παιδείας, άθλησης και ευεξίας για τους δημότες, με  έγκριση χρηματοδότησης 375.000 €.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε, είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, μετά την έκδοση των απαραίτητων μελετών, αδειών κλπ για την χρηματοδότηση της κτιριακής αποκατάστασης και επέκτασης του πρώην ΤΕΕ Αγίου Γεωργίου για την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής και την δημιουργία κέντρου Εκπαίδευσης Άθλησης και Ευεξίας, όπως επίσης ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου και ΚΔΑΠ.

Μιλούσε ο κ. Στεφανάκης για εξασφαλισμένους πόρους ύψους 375.000 € και έναρξη του έργου εντός του 2022 με εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 6 μηνών.

Όμως έχουμε φθάσει στον Αύγουστο του 2023 και το κτίριο παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε στο συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Λασίθι ώρα ευθύνης» Γιώργος Αθανασάκης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του διερωτούνται εύλογα:

  • Που πήγαν τα σχέδια του κ. Στεφανάκη για το πρώην ΤΕΕ Αγίου Γεωργίου;
  • Τι έγινε η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των 375.000 ευρώ;
  • Τι έγιναν οι έτοιμες μελέτες του έργου;
  • Γιατί τίποτα απ όλα όσα είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβρη του 2022 ο δήμαρχος Οροπεδίου δεν προχώρησε;

Δεν οφείλει σ’ εμάς την απάντηση αλλά στους δημότες του Οροπεδίου Λασιθίου που περίμεναν αυτό το έργο και είχαν πιστέψει πως πράγματι, αντί για ένα ρημαγμένο και βανδαλισμένο κτίριο, θα απολάμβαναν εκπαιδευτικές δομές ασφαλείς και υποδομές άθλησης και ευεξίας, που λείπουν από το Δήμο μας.

«Δημιουργούμε ένα υπερσύγχρονο υπερτοπικό κέντρο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, άθλησης αναψυχής αλλά και θεραπείας που θα καλύπτει όλα τα χωριά του Λασιθίου, παρέχοντας τις σύγχρονες υποδομές ώστε μία οικογένεια να μπορεί να απασχοληθεί, να ψυχαγωγηθεί δημιουργικά και προς όφελος της υγείας, όλες τις ώρες της ημέρας ταυτόχρονα με την απασχόληση των παιδιών, σε δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα οι μεγαλύτεροι ηλικιακά δημότες μας θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες υδροθεραπείας και αναψυχής προς όφελος της σωματικής και ψυχικής τους ευεξίας».

Αυτή ήταν η περιγραφή του κ. Στεφανάκη  στον τοπικό Τύπο δώδεκα μήνες πριν για ένα έργο που θα τελείωνε σε έξι μήνες και ακόμα δεν έχει γίνει το παραμικρό για την έναρξη του.