in , ,

>

Τον προηγούμενο μήνα στο Πακιστάν σκοτώθηκαν 132 παιδιά σε επίθεση μιας ομάδας Ταλιμπάν στο σχολείο τους. Ήταν μια τραγική στιγμή στην οποία χάθηκαν αθώες ψυχές.

Χθες το πρωί Τζιχαντιστές δολοφόνησαν τη δεκαμελή συντακτική ομάδα της δημοφιλούς εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και δύο αστυνομικούς .

Τρομοκρατικές ενέργειες σε δύο διαφορετικές χώρες: Πακιστάν, Γαλλία. Και οι δύο χώρες όμως κατοικούνται από ανθρώπους που έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο Παρίσι για τους αδικοχαμένους Γάλλους…για τα 132 αδικοχαμένα παιδιά στο Πακιστάν δεν έπεσε στην αντίληψη μου να έγινε κάποια διαδήλωση.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα ανθρώπινα προβλήματα σε οποιαδήποτε χώρα κι αν είναι, επηρεάζουν όλους μας, όταν και εμείς εμπλεκόμαστε σε αυτά.

Το Ισλαμικό Κράτος γνωρίζει το τελευταίο διάστημα μεγάλη άνοδο. Οι Τζιχαντιστές δρουν εδώ και χρόνια στην Ανατολή και η Δύση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη ραγδαία ενδυνάμωσή τους. Η επέμβαση των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, με το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημιούργησε μια εκρηκτική κατάσταση, που είχε ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη ριζοσπαστικοποίηση των ακραίων ισλαμιστών, που χαρακτηρίζεται από σφοδρό μίσος κατά του δυτικού κόσμου.

Ο Αλμπέρ Καμύ (Γάλλος Φιλόσοφος) έλεγε ότι οι τρομοκράτες δεν θεωρούν τους εαυτούς τους κοινούς εγκληματίες, αλλά πολιτικούς αγωνιστές που επιδιώκουν να δημιουργήσουν κατάσταση πολέμου και να καθιερωθούν επίσημα από τους εχθρούς τους ως νόμιμοι αντίπαλοι.

Κανένας σκοπός, όμως, από όπου και αν προέρχεται αυτός, δεν μπορεί να δικαιολογήσει βάρβαρες πράξεις και επιθέσεις. Τίποτα δεν δικαιολογεί τον θάνατο αθώων ανθρώπων σε όποια χώρα και αν κατοικούν.

Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στον κόσμο μας και πρέπει να υποστηρίζεται κάθε προσπάθεια εξάλειψής της. Σε αυτή τη προσπάθεια όμως δεν πρέπει να συγκρούονται πολιτισμοί και θρησκείες. Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικότερο όλων είναι οι ανθρώπινες ζωές, γι’αυτό και η καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων πρέπει να είναι απερίφραστη. Όμως και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, όπως κάθε πόλεμος ανεξάρτητα από το σκοπό για τον οποίο γίνεται, έχει ήδη εκατοντάδες αθώα θύματα.

Τη μέρα λοιπόν που η αγάπη θα νικήσει τη δύναμη και τα συμφέροντα, εκείνη τη μέρα όλοι οι άνθρωποι θα γιορτάσουν πραγματικά την ειρήνη!