in

Στην ανακρίτρια οι δουλέμποροι.

Στην Ανακρίτρια, στο Πρωτοδικείο Λασιθίου, απολογούνται από το πρωί, τα επτά μέλη του πληρώματος του πλοίου «Baris», μετά την προθεσμία που είχαν λάβει για να απολογηθούν οι συλληφθέντες για την μεταφορά των παράνομων μεταναστών.
Τα άτομα που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, εφόσον, τελικά αποδειχτεί ότι πρόκειται για το πλήρωμα του πλοίου, αντιμετωπίζουν ποινές σε βαθμό κακουργήματος. Υπάρχουν στοιχεία ότι ήταν το πλήρωμα του πλοίου που έκανε τη μεταφορά και θα επέστρεφε ασφαλές από εκεί που ξεκίνησε ή σε άλλο χώρο.
«Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένη, διότι δεν υπήρχαν σχετικά έγγραφα. Ως μέλη του δουλεμπορικού υποδείχθηκαν κυρίως από μαρτυρίες επιβατών του πλοίου. Τα συνοδευτικά έγγραφα του πλοίου είναι συγκεχυμένα, αναφέρονται σε εταιρία σε νησιά κοντά στην Αυστραλία.
Ξέρουμε ωστόσο ότι έφυγε από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία. Το ότι τα στοιχεία δείχνουν πως είναι το πλήρωμα δε σημαίνει ότι αναγκαστικά είναι και οι δουλέμποροι», ανέφερε ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας, Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιάννης Παπαδάκης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
www.anatolh.com