in

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 31/03/2024 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου.

Τα θέματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της Ένωσης ήταν τα εξής:

  1. Έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου (κάγκελα ασφαλείας στις λυόμενες αίθουσες μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο), του 3ου Νηπιαγωγείου (υγρασίες και μούχλα στο χώρο της κουζίνας και κοντά στον ηλεκτρολογικό πίνακα), του 5ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου (επιτακτική ανάγκη για προαύλιο χώρο για το μάθημα γυμναστικής).
  2. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη μνεία για το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Νεάπολης και την συστέγαση τους με το ΠΕΠΑΛ Νεάπολης
  3. Αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί αίτημα της Ένωσης Γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου για την παραχώρηση του παλιού δημοτικού Κριτσάς στο Γυμνάσιο Κριτσάς ώστε να χρησιμοποιηθούν για το τμήμα ένταξης που πρέπει να δημιουργηθεί καθώς και για την στέγαση του εργαστηρίου Χημείας.
  4. Επίσης, τονίσθηκε για άλλη μία φορά η έλλειψη αιθουσών που θα εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα των μαθητών και των οικογενειών τους για τις συναντήσεις τους με την διεπιστημονική ομάδα (κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος) που επισκέπτεται τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας μία φορά την εβδομάδα. Ο θεσμός της διεπιστημονικής αυτής ομάδας, η οποία υπάγεται στο ΚΕΔΑΣΥ Λασιθίου και στην 7η ΥΠΕ, χρειάζεται να ενισχυθεί συνολικά, με καθημερινή παρουσία του επιστημονικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα (όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα) ώστε να μπορέσει να επιτελέσει επιτυχώς τον ρόλο της.
  5. Τέλος, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαβούλευση για την αλλαγή του καταστατικού της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου και να αποσταλεί σχετική πρόταση μαζί με το καταστατικό της Ένωσης στα μέλη της για να γίνουν οι απαραίτητες παρατηρήσεις και προτάσεις. Η διαδικασία διαβούλευσης και ολοκλήρωσης των αλλαγών που θα αποφασισθούν θα πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου και θα επικυρωθεί με απόφαση Γενικής Συνέλευσης.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου για την παραχώρηση της αίθουσας ώστε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Δευτεροβάθμιου Συλλογικού Οργάνου των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου μας.

Εκ του Δ.Σ.