in ,

Θέλουν και προσπαθούν οι τοπικοί έμποροι.

Με μουδιασμένη την συμμετοχή των επαγγελματιών εμπόρων του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες η συνέλευση του κλάδου με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πάντα είναι θέμα σε αυτές τις δράσεις ότι δυστυχώς το μεγάλο ποσοστό των μελών των τοπικών συλλόγων και σωματείων δεν έχει ικανή συμμέτοχη η οποία να δώσει την δυναμική που χρειάζεται στο κάθε όργανο.
Παρόλα αυτά έγινε μια πόλη καλή συζήτηση και ενημέρωση που κράτησε έως αργά  με θεματολογία που ενδιαφέρει το κάθε επαγγελματία και έμπορο της πόλης κυρίως τώρα σε μια δύσκολη περίοδο που περνάει το εμπόριο καθώς έγινε και ενημέρωση για θέματα ασφαλιστικά. Ο πρόεδρος του συλλόγου Οδυσσέας Παπαδάκης τόνισε το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να ζούμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας από όπου μάλιστα ξεκίνησε ο τουρισμός και ακόμα να μην έχουμε καταφέρει να λύσουμε θέματα που απλά και καθημερινά.
_D200752
Επανέλαβε δε την προτροπή του προς όλους τους εμπόρους να βγούν από το μαγαζί και το σπίτι τους και να νοιαστούν για το κοινό καλό. Στην συνάντηση ξεκαθαρίστηκε από εκπρόσωπο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ ότι δεν έγινε σκόπιμα η επιλογή μερικών και όχι όλων των καταστημάτων που έδωσαν προσφορά για τον ρουχισμό που δικαιούνται οι 45 εργαζόμενοι της επιχείρησης. Διαβεβαίωσε ότι επιλέχθηκε ο τρόπος αυτό ώστε να μην γίνει διαγωνισμός στον οποίο θα μπορούσε να πάρει μέρος εταιρία εκτός νομού και Κρήτης με την προσφερόμενη έκπτωση να είναι μεγάλη όμως με την ποιότητα των ενδυμάτων όχι καλή.  Από την επόμενη χρονιά η διαδικασία θα γίνει με συνεργασία του Εμπορικού συλλόγου ώστε όλοι οι επαγγελματίες των ειδών ρουχισμού και υποδημάτων να είναι ενήμεροι από όλη την περιοχή του Δήμου.
 
Το παρόν στην συνάντηση των επαγγελματιών έδωσε και ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός ο οποίος δέχθηκε ομοβροντία ερωτήσεων και παρατηρήσεων από τους επαγγελματίες της πόλης. Ο ίδιος είπε πως η Δημοτική αρχή θέλει το ότι καλύτερο για τον εμπορικό κλάδο της πόλης και όχι μόνο και για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να πάρει καμία πρωτοβουλία χωρίς να ερωτηθούν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες σε όσα θέματα έχουν εμπλοκή με κάθε τρόπο.
_D200735
Πρότεινε δε ο ίδιος να δουν άμεσα τα μέλη του συλλόγου το ποσοστό έκπτωσης που θα ήθελε το κάθε μαγαζί να κάνει προς τους φοιτητές των τμημάτων ΤΕΙ της πόλης στα πλαίσια των διευκολύνσεων προς τους σπουδαστές της περιοχής. Είπε ακόμα ότι θα πάψουν όλες οι εργασίες στο εμπορικό κέντρο προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση της αγοράς ενόψει και της περιόδου των εορτών που πλησιάζουν ενώ τους ζήτησε να έχουν γνώμη στον διάλογο που θα ξεκινήσει και θα αφορά το νέο τοπίο που πρέπει να διαμορφωθεί στην πόλη ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.
 
Οι επαγγελματίες με την αφορμή της παρουσίας του κ. Ζερβού στην αίθουσα τον ρώτησαν πάρα πολλά πράγματα που αφορούν τόσο την καθημερινότητα όσο και την επόμενη μέρα στην περιοχή και φάνηκε ότι ανοίγει ένας δίαυλος διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των φορέων.    Παρόν στην συνέλευση και ο πρόεδρος του συλλόγου των εστιατορίων και καφέ μπαρ Γιώργος Νεραντζούλης ο οποίος σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως το σύνολο των θεμάτων είναι κοινά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους τους φορείς μιας τοπικής κοινωνίας. Η συζήτηση κράτησε εώς αργά…
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ