4 έγχορδα απο τον Αγιο Νικόλαο στην μεγάλη μουσική συνάντιση της Κρήτης

0
      

Piazzola, Beatles, Ζορμπάς του Θεοδωράκη αλλά και Shostakovich έσμιξαν μουσικά, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά στα σεμινάρια εγχόρδων από  την ΚΟΑ ( Κρατική Ορχήστρα Αθηνών) που έγιναν στο νησί μας τις προηγούμενες μέρες.

 
Το αποκορύφωμα ήταν όταν μαθητές  – μουσικοί με 110 έγχορδα έπαιξαν όλοι μαζί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και πλημμύρισαν με νότες αισιοδοξίας την αίθουσα αλλά κα τις ψυχές όσων βρέθηκαν εκεί.   
Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ηρακλείου και μαθητές που σπουδάζουν έγχορδα στο Ωδείο Τέχνης Κρήτης ,  στον Άγιο Νικόλαο,  πήραν μέρος σε ένα σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 28- 29- 30 Μαρτίου, σε ένα πρόγραμμα που επιδοτείται από το ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος με τίτλο:«Δικαίωμα στη Μουσική».  
 Υπεύθυνοι του σεμιναρίου ήταν το Κουαρτέτο Αθηνών, όλοι οι μουσικοί της  Κρατικής Ορχήστρας που αποτελείται  από  τους:  Γιώργο Μανδύλα Κορυφαίος Α΄ στην Κρατική Ορχήστρα και τον Παναγιώτη Τζιώτη στα Βιολιά, τον Πάρι Αναστασιάδη στη Βιόλα και τον Ισιδωρο Σιδέρη στο Βιολοντσέλο.
Τα παιδιά που έλαβαν μέρος από τον Αγιο Νικόλαο ήταν:
Χρυσή Τζάβλα( Α βιολί) Αιμιλία Βασιλείου (Β βιολί)και οι  Ειρήνη Μαρκάκη, Κατερίνα Μιχάκη και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Γ Βιολιά). Αντίστοιχα σεμινάρια είχαν γίνει ήδη στο Ρέθυμνο και τα Χανιά , τις προηγούμενες εβδομάδες . 
Στο κλείσιμο του κύκλου αυτού,  110   έγχορδα , βιολιά, βιόλες και βιολοντσέλα, από όλη την Κρήτη, συναντήθηκαν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ,  για να παρουσιάσουν τα τέσσερα έργα που είχαν δουλέψει σε εργαστήρια με το κουαρτέτο: το Libertango του  Astor Piazzola,
το Yesterday των Beatles  το Ζορμπά του Θεοδωράκη, και το 2ο Walls του Shostakovich, στο οποίο συνέπραξαν με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Η κατάμεστη αίθουσα, τα  χειροκροτήματα και το μπιζάρισμα στους μικρούς μουσικούς έκανε τα πρόσωπα τους να λάμπουν και δικαίωσαν τους κόπους  τους.   
ΘΑΝΟΣ Κ.
        
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από τον Άγιο Νικόλαο στην μάχη με τη φωτιά στη Μονή Αγκαράθου

      Δύναμη της Πυροσβεστικής και από τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται στη μεγάλη φωτιά που ξέσ…