Menu
in , ,

Εργασίες σε W.C και άλλα στο ΓΝΑΝ

Ενημέρωση λάβαμε απο το γραφείο της διοικήτριας του ΓΝΑΝ Μαρίας Σπινθούρη για έργα και παρεμβάσεις στον χώρο του νοσοκομείου, συγκεκριμένα η διοικήτρια αναφέρει πως”

“Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες ότι υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινούν σύντομα οι εργασίες για το έργο της ανακατασκευής 23 λουτρών των θαλάμων νοσηλείας των κλινικών Παθολογικής, Χειρουργικής και πρώην Καρδιολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Παράλληλα, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής των κλειστών και αδιάθετων μέχρι σήμερα χώρων που αναμένεται να στεγάσουν την Αιμοδοσία, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Μονάδα Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίας για την ανακατασκευή της Ορθοπεδικής, Ουρολογικής, Οφθαλμολογικής και Ουρολογικής Κλινικής.

 

Οι εργασίες αυτές αποτελούν την υλοποίηση των κεντρικών στρατηγικών στόχων της Διοίκησης αναφορικά με τη αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και την αξιοποίηση των αδιάθετων χώρων του νοσοκομείου και τη συνακόλουθη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών. Παρεμβάσεις αυτής της κλίμακας πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου από την κατασκευή του έως και σήμερα.

 

Επισημαίνεται ότι όλες οι κλινικές θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για τα επείγοντα περιστατικά και η υλοποίηση των παραπάνω εργασιών θα γίνεται σταδιακά σύμφωνα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σε συνάρτηση με τη νοσηλευτική κίνηση και την πληρότητά τους. Δεδομένου ότι οι εργασίες αφορούν κυρίως σε ήδη λειτουργούσες κλινικές, θα υπάρξει αντίστοιχος, σύντομης διάρκειας, περιορισμός της δυναμικότητας ορισμένων κλινικών και θα εφαρμοστούν οι απολύτως απαραίτητες μόνον τροποποιήσεις για τα τακτικά και τα προγραμματισμένα περιστατικά καθώς και μετακινήσεις ή και προσωρινή φιλοξενία ασθενών σε άλλες κλινικές.

 

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών και των νοσηλευόμενων ασθενών και επισκεπτών από πιθανή όχληση ή αναστάτωσή τους, καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους και μετακίνηση ή φιλοξενία τους σε άλλες κλινικές εξαιτίας των εκτελούμενων εργασιών και τους ενημερώνουμε ότι έχει  ληφθεί μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας τους και επίσπευσης των εν λόγω εργασιών.

 

Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, μέχρι σήμερα και σύμφωνα με το υποβληθέν από την παρούσα Διοίκηση Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2016-2019 για το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ανοίχτηκαν και επαναλειτούργησαν οι ακόλουθοι κλειστοί και αδιάθετοι χώροι του νοσοκομείου:

 

  • Οκτώβριος 2016: ανοίχτηκε η κλειστή βόρεια πτέρυγα στο ισόγειο του παλαιού κτιρίου στην οποία μετεγκαταστάθηκε και λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
  • Ιανουάριος 2018: ανοίχτηκε η κλειστή βόρεια πτέρυγα στον 4ο όροφο του παλαιού κτιρίου (πρώην Ορθοπεδική) στην οποία μετεγκαταστάθηκε και λειτουργεί το Καρδιολογικό Τμήμα.
  • Μάρτιος 2018: ανοίχτηκε μία κλειστή αίθουσα ενδοσκοπήσεων στα Χειρουργεία στον 3ο όροφο του νέου κτιρίου η οποία λειτουργεί ως Αίθουσα Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού.

 

Επίσης, εντός του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί το άνοιγμα της κλειστής βόρειας πτέρυγας στον 1ο όροφο του παλαιού κτιρίου (πρώην ΜΕΘ) για τη μετεγκατάσταση της Αιμοδοσίας και της κλειστής νότιας πτέρυγας στο 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου (Πρώην Μαιευτήριο) για την ανάπτυξη Ενδοσκοπικής Μονάδας Πεπτικού ενώ αναμένεται σύντομα η εκπόνηση της τεχνικής μελέτης για το άνοιγμα της κλειστής νότιας πτέρυγας στον 1ο όροφο του παλαιού κτιρίου (πρώην Μαιευτική/Γυναικολογική) για την ανάπτυξη Ψυχιατρικού Τμήματος.

 

Ευχαριστούμε την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την έμπρακτη υποστήριξή τους στο σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση αυτών των ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο στόχων, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την ουσιαστική συνδρομή και την οικονομική συνεισφορά τους και όλους τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους για τη σκληρή δουλειά και την άριστη συνεργασία.

 

 

                                                                                                        Η Διοικήτρια

 

                                                                                        Μαρία Σπινθούρη

 

Leave a Reply

Exit mobile version