in ,

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να δούμε τα πως και τα γιατί της τραγωδίας» VIDEO

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο με αντικείμενο την επόμενη μέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί κ.κ. Σταθάκης, Σπίρτζης, Τζανακόπουλος, Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.
Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να δούμε τα πως και τα γιατί της τραγωδίας. Από την πρώτη ημέρα υποσχέθηκα ότι θα διερευνηθούν σε βάθος και σε όλες τις διαστάσεις με αδιάβλητες διαδικασίες και από τους πλέον αδιάβλητους εμπειρογνώμονες. Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί στο όνομα οποιασδήποτέ σκοπιμότητας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.  Όπως είπε ο πρωθυπουργός το θέμα είναι να μην μείνουμε στα λόγια αλλά να αναλάβουμε δράση ώστε να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία.
«Πρώτη από όλους οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες και δράση η πολιτική ηγεσία του τόπου. Δεν είναι πάντα αυτονόητο. Υπήρξαν στο παρελθόν περιπτώσεις που χρειάστηκαν σκληρές αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν θεμελιώδη ζητήματα όμως για λόγους είτε πολιτική δειλίας είτε ανεπάρκειας, είτε ακόμα χειρότερα πολιτική κερδοσκοπίας σε στρεβλώσεις έλειψαν οι τολμηρές αποφάσεις και οι τομές ή έμειναν στα λόγια»

Τι έγινε νωρίτερα

«Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία», έγραψε νωρίτερα στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λαύριο.
«Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία. Σύσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με τη συμμετοχή υπουργών, της περιφερειάρχου Αττικής, δασαρχών, τους Γ/Δ της ΚΕΔ, τους γγ & την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», ανέφερε στην ανάρτηση του ο πρωθυποπουργός.