in ,

Να μην ανησυχούν οι ιδιοκτήτες

Διευκρινίσεις για την 248/2018 πράξη χαρακτηρισμού έκτασης της Δ/νσης Δασών Λασιθίου
Σχετικά με την με αριθ. Πρωτ. 248/15-2-2018 πράξη χαρακτηρισμού έκτασης από την Δ/νση Δασών Λασιθίου διευκρινίζονται τα παρακάτω:
Η συγκεκριμένη πράξη χαρακτηρισμού αναφέρεται στον χαρακτηρισμό εκτάσεων μη δασικού χαρακτήρα (γεωργική γη) συνολικής επιφανείας 9.011 περίπου στρεμμάτων η οποία εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Καλαμαύκας, Μεσελέρων, Μακρυλιάς, Παχειάς Άμμου, Καβουσίου, Πάνω Χωριού, Κάτω Χωριού, Βαϊνιάς, Σταυρού καθώς και στην περιοχή Κρεμαστών, Κεφάλας, Κουμί, Μπουντούλες και Γουρνιών.
Εντός της παραπάνω έκτασης αποτυπώνονται εκτάσεις συνολικής επιφανείας 181 περίπου στρεμμάτων οι οποίες δεν έχουν χαρακτηριστεί και απαιτείται λεπτομερέστερη έρευνα για την τελική τους κατάταξη. Οι εκτάσεις αυτές βρίσκονται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Μεσελέρων καθώς και μία μικρή έκταση στην  ευρύτερη περιοχή της Μακρυλιάς.
Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για τους ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων εκτάσεων αφού η πράξη χαρακτηρισμού αναφέρεται σε χαρακτηρισμό γεωργικής γης. Για τις μεμονωμένες περιπτώσεις εκτάσεων που βρίσκονται μόνο στην περιοχή Μεσελέρων και Μακρυλιάς  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Δ/νση Δασών Λασιθίου για την περαιτέρω διαδικασία.
Η υπηρεσία του Δήμου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε χρειαστεί κάποιες επιπλέων σχετικές διευκρινήσεις.
Στο απόσπασμα χάρτη απεικονίζονται με μπλε πολύγωνο οι περιοχές που βρίσκονται στην περιοχή Μεσελέρων και Μακρυλιάς και για τις οποίες απαιτείται λεπτομερέστερη έρευνα για την τελική τους κατάταξη.
 
Ο Αντιδήμαρχος
Τεχνικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας
Μάνος Λουτσέτης