in

Παρουσιάστηκε σήμερα η έκθεση και ο πίνακας με τις υφιστάμενες μελέτες στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, συνεδρίασε το μεσημέρι (24/7), η διαπαραταξιακή επιτροπή  που συγκλήθηκε με απόφαση του Δ.Σ, προκειμένου να αξιολογήσει τις υπάρχουσες μελέτες του Δήμου.

Η επιτροπή στην δεύτερη συνεδρίαση της, συνεπικουρούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες προχώρησε στην σύνταξη σχετικής έκθεσης καθώς και καταλόγου ωριμότητας μελετών ώστε στο εξής ν΄ υπάρξουν αντικειμενικά στοιχεία για την πορεία υλοποίησης μελετών και έργων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφέρθηκε στο σκεπτικό σύστασης της επιτροπής, εξηγώντας ότι με την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία αναφορικά με την ύπαρξη ώριμων μελετών που παραμένουν στο “συρτάρι”… Το υλικό που προέκυψε -πρόσθεσε – με  την συνδρομή των υπηρεσιακών παραγόντων (πίνακας με χρώματα για την υφιστάμενη κατάσταση των μελετών) καθώς και η έκθεση που συνοδεύει τον πίνακα αυτό αναλυτικά για κάθε έργο, καταδεικνύει με σαφήνεια ότι δεν υπήρξαν ώριμα έργα την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Επίσης ο κ. Ζερβός, αναφερόμενος στην κρτική που υπήρξε για την μη αξιοποίηση μελετών για τις αστικές αναπλάσεις μέσα στην πόλη, διευκρίνησε ότι : όπως προκύπτει από την αξιολόγηση,  οι μελέτες αυτές χρειάζονται ανασύνταξη για να αντιμετωπιστούν τεχνικά αλλά και οικονομικά ζητήματα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, επισημαίνοντας ότι όπως έχει γίνει γνωστό, στο νέο ΠΕΠ, δεν προβλέπεται “πακέτο” αστικών αναπλάσεων όπως γινόταν την προηγούμενη περίοδο όπου χρηματοδοτήθηκε το έργο του Σταυρού.

Τέλος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ασάφεια αναφορικά με τον τρόπο που χρηματοδοτούνται έργα και  μελέτες , επανέλαβε ότι απο τον πίνακα που έχει συνταχθεί φαίνονται σαφώς πόσες μελέτες συντάχθηκαν ή παραδοθηκαν με στοιχειώδη ωριμότητα, αλλά και πόσες έχουν συνταχθεί κατά την τρίχρονη περίοδο που διοικούμε τον Δήμο -όπως είπε το δήμο – με όσα προβλήματα σημειώθηκαν εξαιτίας των αλλαγών της νομοθεσίας, των capital controls κ.λ.π.

Προκύπτει σαφώς -κατέληξε- ότι η ωριμότητα μελετών όπως την επικαλούνται κάποιοι για αντιπολιτευτικούς κυρίως λόγους, δεν υπήρξε, ενώ το υλικό που συντάχθηκε αποτελεί αν μη τί άλλο ένα εργαλείο χρήσιμο για τον δήμο, προκειμένου να καθορίσει στην συνέχεια  τις προτεταιότητες που θα πρέπει να υπάρξουν αναφορικά με την υλοποίηση των έργων που προγραμματίζονται.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης, οι εκπρόσωποι της μείζονας και ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ κ.κ. Μιχ. Κερούλης, Γιώργος Γουναλάκης, ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης, ο προιστάμενος της Δ/νσης κατασκευών κ. Βασ. Κοζυράκης καθώς και η Αναπλ. προισταμένη της Δ/νσης Μελετών κ. Μαρία Πρατσινάκη.