in , , ,

Απόβαση στην Αθήνα σήμερα για το Α.Τ Νεάπολης

Σήμερα στις 1 μ.μ. ορίστηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίου Νικολάου με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκη, στον οποίο θα μεταφερθεί η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας ως προς την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νεαπόλεως αλλά και τα επιχειρήματα που συνηγορούν για τη διατήρησή του.
Στη συνάντηση θα παραστεί και ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης.
Το ραντεβού έκλεισε τελικά, μετά από πολυήμερες επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού. Από πλευράς του Δήμου, εκτός του δημάρχου, θα συμμετάσχουν επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημ. Κουνενάκης, Παν. Καρατσής, Γεώργ. Πάγκαλος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεαπόλεως Νικ. Συλλιγάρδος.
Ν.Τ.
anatolh.com
 
 
Δήλωση Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με το θέμα
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο προ ημερών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου έθεσε στην βουλή ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή.
Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης κατέθεσε την επιστολή του Δήμου Αγίου Νικολάου που εστιάζει στους λόγους για τους οποίους η συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου, όπως προβλέπει το εν λόγω σχέδιο, έγινε με λανθασμένα κριτήρια και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ελλιπή αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής και σε προβλήματα ασφάλειας των πολιτών στην καθημερινότητα τους.
Επισημαίνονται έτσι, μέσω της επιστολής του Δήμου τα μεγάλα ζητήματα που δημιουργεί στις τοπικές κοινωνίες η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών που επιχειρείται, δίχως να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και χωρίς να ληφθούν υπόψιν μία σειρά καίριων ζητημάτων.
Ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει ενδελεχώς τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, το γεγονός ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει μια μεγάλη εδαφική επικράτεια, προκειμένου να είναι εφικτή η αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη αστυνόμευση των περιοχών και η ασφάλεια των πολιτών.
Ο τρόπος να επιτευχθεί , επισημαίνει με σχετική δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης είναι να προηγηθεί πρωτίστως ο διάλογος με την τοπική κοινωνία και τους φορείς ούτως ώστε να οδηγηθούμε σε μία αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών όχι βάσει «Καλλικράτη» αλλά βάσει των πραγματικών αναγκών. Η ενίσχυση των υφιστάμενων δομών με επιπλέον προσωπικό κρίνεται επίσης αναγκαία ενώ η αναθεώρηση του προτεινόμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.