in , , , ,

Ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών στα συν, δημόσια έργα και μεταφορές στα μείον μας.

Ασφάλεια, ασφάλεια και ασφάλεια είναι το τρίπτυχο στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών που θέλουν να κάνουν τουρισμό δίνει μεγάλη σημασία και προτεραιότητα. Οι ισορροπίες στην περιοχή που βρίσκεται η χώρα μας και η Κρήτη είναι πολύ ελαστικές ενώ το περιβάλλον χαρακτηρίζεται από αστάθεια και με δεδομένο ότι το τουριστικό προϊόν είναι πολύ ευαίσθητο πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις σε κάθε ενδεχόμενο που δεν θα βλάψουν σε καμία περίπτωση το αίσθημα ασφάλειας που έχουμε κερδίσει σαν προορισμός.
 
Αυτά σχολίασε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Λατώ 103,3   ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης γυρίζοντας από μια ακόμα έκθεση που η Κρήτη έδωσε το παρόν. «Είμαι πολύ επιφυλακτικός και  προβληματισμένος όταν οι εξελίξεις τόσο κοντά μας στηρίζονται σε ασταθές περιβάλλον. Σε καμία δε περίπτωση δεν θα πρέπει να νοιώθουμε ικανοποίηση επειδή σε άλλες περιοχές με τις οποίες είμαστε σε ανταγωνισμό δημιουργούνται εντάσεις που τρομάζουν το τουριστικό ρεύμα. Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει και όλοι σε αυτό το πλαίσιο να κινηθούμε είναι με τις δικές μας δυνάμεις ώστε το δικό μας προϊόν και υπηρεσίες να ανεβάσουμε σε επίπεδο δυνατό και δύσκολα ανταγωνίσιμο από άλλους.»
 
Την ίδια στιγμή ο κ. Βαμιεδάκης χαρακτηρίζει θετικό το πρόσημο στο ενδιαφέρον των τουριστών στις περισσότερες αγορές καθώς η χώρα μας αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο στην τουριστική αγορά. «Όχι μόνο τώρα αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα πρέπει να αναδείξουμε την αίσθηση της ασφάλειας των διακοπών στην χώρα μας σε αντίθεση με άλλους προορισμούς κοντά σε εμάς  όπως Αίγυπτος, Τουρκία, Τυνησία.» είπε. Σε ότι αφορά τις τάσεις των παρακρατήσεων για την Κρήτη  είπε ότι ενδιαφέρον μεγάλο υπάρχει όμως ακόμα είναι νωρίς. «Η τάση είναι εμφανέστατη τόσο από τους tour operator όσο και από τους ιδιώτες που θέλουν να μας επισκεφτούν, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ούτε να πανηγυρίζουμε ούτε και να θεωρούμε όλα αυτά δεδομένα και σίγουρα. Θα έχουμε πιο πολλά στοιχεία και δείγματα βαρόμετρο για την πορεία των κρατήσεων και του αριθμού τους τέλος του Ιανουαρίου.» είπε ακόμα.
 
Σε ότι αφορά τα πρόσφατα βραβεία που πήραν ξενοδοχεία και της Κρήτης είπε ότι αυτά δείχνουν ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού προσφέρουν πολλά και συνεχώς ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας τους σε αντίθεση δυστυχώς με τις εγκαταστάσεις που η πολιτεία φροντίζει και συγκεκριμένα σε ότι αφορά τα αεροδρόμια τα λιμάνια κι τις μεταφορές.  «Η ιδιωτική πρωτοβουλία σε καιρούς δύσκολους καταφέρνει και κάνει σταθερά βήματα ανάπτυξης όμως η πολιτεία εδώ δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε και είναι κρίμα.» είπε ακόμα. Σε ότι δε αφορά την μεγάλη ανταπόκριση των Πολωνών για διακοπές στην χώρα μας είπε ότι φέτος ο αριθμός τους θα αυξηθεί ακόμα πιο πολύ ενώ η ποιότητα τους είναι αυτή που κάνει καλό στις τοπικές οικονομίες καθώς προέρχονται από τον μεσαίο χώρο και τους αρέσει να κάνουν αγορές και να κινούνται εκτός ξενοδοχείων.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ