in , , , ,

12 χρόνια μόνο αγάπη, και συνεχίζουν. video – fotos

12 χρόνια όλο και πιο πολλοί,
 
12 χρόνια όλα και πιο γιορτινά και λαμπερά, 12 χρόνια προσήλωσης όλων στον κοινό σκοπό που είναι μόνο καλός,
 
12 χρόνια ημέρα Αγάπης την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα και φέτος ημέρα αγάπης την Κυριακή 20 του μήνα από τις 11.30 το πρωί στην πλατεία της πόλης.
 
Μια δράση που ξεκίνησε από τους καθηγητές, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και τους φορείς εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων και αδιαμφισβήτητα αποτελεί την γιορτή που απαντά με μια δυνατή φωνή και δηλώνει ότι η τοπική κοινωνία είναι παρούσα, βοηθά και στηρίζει τις δράσεις αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.
20151216_144456 p
 
Χθες το μεσημέρι από τα μέλη του ΔΣ της Πολιτιστικής Ομάδας των καθηγητών του Αγίου Νικολάου και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Κουνδούριο Δημοτική βιβλιοθήκη παρουσιάζοντας περιληπτικά το πρόγραμμα της ημέρας, τις δράσεις, τις συμμετοχές, τον σκοπό και κυρίως την διάθεση όλων για  συνεργασία. «Όσο συνάνθρωποί μας θα περνάνε δύσκολα τόσο και η εκδήλωση αυτή κάθε χρόνο θα έχει σκοπό  για να γίνεται.», «Σκοπός ακόμα είναι να είμαστε όλοι μαζί τούτες τις μέρες και να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο, να βρεθούμε κοντά, να γελάσουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και φυσικά να προσφέρουμε ότι μπορούμε. Ο κοινός κουμπαράς που υπάρχει δίνει κάποιες λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν κυριολεκτικές ανάγκες συντοπιτών μας και πλέον είναι γνωστό ότι η διαχείριση των χρημάτων αυτών γίνεται με τρόπο ώστε κάθε ευρώ να πιάνει τόπο. Διασταυρώνουμε όλα τα στοιχεία ώστε η βοήθεια που προσφέρεται στην οικογένεια ή στον συνάνθρωπο μας να είναι αυτή που χρειάζεται όντως. Την ίδια στιγμή δε όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα τόσο πιο αυξημένη είναι και η ανταπόκριση του κόσμου και αυτό σημαίνει πολλά για τις ευαισθησίες των ανθρώπων του τόπου μας.»,
20151216_144526 p
«Η συμμετοχή κάθε χρόνο όλο και αυξάνεται, σχολεία, μαθητές δάσκαλοι καθηγητές, ομάδες πολιτών σύλλογοι, φορείς, σχολές χορού, μουσικοί και άλλοι πολλοί θέλουν να συμμετάσχουν και το κάνουν με πολύ αγάπη και σεβασμό στον στόχο της εκδήλωσης που είναι η αγάπη στον άνθρωπο δίπλα μας. Πάγκοι με χειροτεχνίες και κατασκευές μικρών όμορφων αντικειμένων, στολίδια και δώρα φτιαγμένα από αγάπη από ανθρώπους της περιοχής που δαπάνησαν χρόνο και χρήματα ώστε να δημιουργήσουν πράγματα τα οποία και θα πουληθούν σε τιμές πολύ φιλικές.»,
 
«Μαθητικά συγκροτήματα, μουσικά σύνολα, σχολές χορού θα παρουσιάσουν παραδοσιακά θέματα έως και ροκ μουσική ώστε όλοι μα όλοι να το διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε να χορέψουμε. Την ίδια στιγμή εργαστήρια θα απασχολούν τα παιδιά που θα παίζουν και θα δημιουργούν.» είπαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των εθελοντών της διοργάνωσης. Και φέτος η εκδήλωση είναι κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΟΔΑΝ που στηρίζει και υποστηρίζει όσο μπορεί και με κάθε τρόπο την πολύ σημαντική αυτή δράση όλων των φορέων της πόλης, σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Λευτέρης Ραφαϊλάκης οι οποίος πρόσθεσε πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν την δράση αυτή και διοργανώνουν κατή τόσο σημαντικό και σπουδαίο για την κοινωνία της περιοχής.
 
Την Κυριακή μετά τις 11.30, το πρωί θα συναντήσουμε στο κέντρο της πόλης πέρα από όλα τα δημοτικά σχολεία, τα Λύκεια και Γυμνάσια Αγίου Νικολάου και Κριτσάς συμμετέχουν: Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το ΕΕΕΕΚ οι Σύλλογοι: Εκπαιδευτικών Α΄ Βάθμιας Μεραμβέλλου -Οροπεδίου, Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου, Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, Πολυτέκνων, αλλά και η ενορία Ευαγγελίστριας, ο Ερυθρός Σταυρός με το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και τους Σαμαρείτες, το ΙΕΚ Αγίου Νικολάου με το τμήμα αισθητικής, καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Τέλος, στον πάγκο του ΟΚΥΔΑΝ θα μας περιμένει μια πλούσια συλλογή βιβλίων, αλλά και κατασκευές των παιδικών σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου.
 
Φέτος, εκτός των άλλων, στο χώρο του παζαριού θα υπάρχει και καλάθι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Σε αυτό θα συγκεντρώνουμε είδη καθαριότητας (σαμπουάν, αφρόλουτρο, χλωρίνη, απορρυπαντικό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου), χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες) και τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι κίτρινο, φρυγανιές, παξιμάδια, φάβα, ρεβύθια, φασόλια, δημητριακά, μαρμελάδα, μέλι, ψωμί για τοστ, μπισκότα).
 
Ότι καιρό και αν έχει την Κυριακή το μόνο σίγουρο θα είναι ότι η ζεστή διάθεση όλων και οι ηλιαχτίδες της ελπίδας και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο θα ζεστάνουν το κέντρο της πόλης για μια ολόκληρη χρονιά.


 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ